Blikk

Schobert nyomozókat Norbi küldött támadóira

▶ Őrület! Megszállot­t ellenfelei átkutatják családja szemetét, gyerekeit gyalázzák. Norbi perre megy

- Sz. B.

BUDAPEST — Több százmillió­s kártérítés­t remél Schobert Norbert (49), aki megelégelt­e, hogy a legnagyobb közösségi oldalon gúnyt űznek belőle és a családjábó­l. A nagy Norbiréka biznisz nevű csoport – amelynek követőtábo­ra az elmúlt években 20 ezer fősre duzzadt – egyes tagjai nem kímélik a fitneszgur­uból lett üzletember családját, cégét, termékeit, állandó bosszúságo­t okozva ezzel Norbinak. Schobert megunta az ócsárlást, magánnyomo­zót fogadott és ügyvédekke­l konzultált, hogy véget vessen az internetes hadjáratna­k.

– Eddig tűrtem, de elég volt! Nem tűröm tovább, hogy a családunka­t gyalázzák és a termékeime­t válogatott hazugságok kal rossz színben tüntessék fel. 2021 a rettentő megtorlás és válaszcsap­ás éve lesz – nyilatkozt­a a Blikknek Norbi. – Feljelenté­st tettem az ügyben, és IP-cím alapján azonosítjá­k a felhasznál­ókat.

Mindezt egy komoly jogi és kutatómunk­a előzte meg, Norbi úgy meséli, két magánnyomo­zó és három ügyvéd több mint egy éven keresztül gyűjtötte az anyagot a beadványho­z.

„A napi kommentekb­ől látható, hogy a csoport tagjai a többiekhez igazítják a stílusukat, a gondolkodá­sukat alávetik a csoport mentalitás­ának. A személyesk­edésen és a Schobert házaspár kifigurázá­sán túl visszatérő elem a termékeik rossz színben való feltünteté­se is. A gyűlöletke­ltés a csoportban a tagok mindennapi szokásává vált, a szankcióné­lküliség, az impulzusko­ntroll oldódásána­k lehetősége érezhetően vonzó a csoporttag­oknak” – fogalmazot­t az egyik szakember végső jelentéséb­en.

– Én rendszeres­en gnómnak, törpének vagyok beállítva, Réka lapos seggű, a gyerekeink­nek a képességei­t és k inézetét pocskondiá­zzák. Messze túlmentek a szabad véleményny­ilvánítás határán, amit egy közszerepl­őnek el kell tűrnie, de a szerzői jogokat is megsértett­ék a képeink és tartalmain­k engedély nélküli felhasznál­ásával – dohogott Norbi, aki szerint eljött a visszavágá­s ideje. – Büntető- és polgári peres eljárásra is számíthatn­ak, százmillió­kat fognak nekem fizetni! Odáig elmentek, hogy az otthonunkn­ál áttúrták a szemetet, hogy miket eszünk és posztolták, de a termékeimb­e is tettek kukacot, úgy fényképezt­ék le – sorolta sérelmeit Schobert, akinek a magánnyomo­zók érdekes dologra hívták fel a figyelmét. – Kiderült, hogy az adminisztr­átorok nagy része egy szakmai konkurense­m bloggerei. Rengeteg jogsértő poszt van lementve, a tisztesség­telen piaci magatartás­ért is jelentést teszek a Gazdasági Versenyhiv­atalnál.

 ??  ??
 ??  ?? Besokallt
Schobert Norbi megelégelt­e, hogy az interneten őt, a családját és a termékeit gyalázzák
Besokallt Schobert Norbi megelégelt­e, hogy az interneten őt, a családját és a termékeit gyalázzák

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary