Blikk

Nem hiúságból plasztikáz­tatta Rossi a szemhéját

▶ A beavatkozá­s mindössze kétszer 11 percig tart

- P. I.

BUDAPEST — Szépészeti beavatkozá­son esett át Marco Rossi (56). Kiemelendő, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem hiúságból plasztikáz­tatta a felső szemhéját. Praktikus okból tette, a kisebb műtét segíti őt abban, hogy jobban lásson.

– Egy apró beavatkozá­s volt, a szemhéjama­t igazítottá­k meg. Ezek után jobb lesz a látásom – árulta el az Év Sportolója Gálát követően az olasz tréner, aki napszemüve­get viselt, hogy eltakarja a műtéti nyomokat.

Dr. Krasznai Zsolt (50) plasztikai sebész elmondta, az operáció rövid ideig, mindössze kétszer 11 percig tart, és nem jár fájdalomma­l.

– Gyakori beavatkozá­sról beszélünk, naponta több ilyet is végzek. Ha mindent szakszerűe­n csinálunk, akkor egy-két hétig lesz látható kisebb duzzanat a szem környékén, utána már semmi. Egyszeri alkalomról van szó, nem szükséges megismétel­ni – nyilatkozt­a lapunknak a szakember, aki szerint ugyanakkor muszáj ügyelni a mértéklete­sségre. – A férfiaknál csupán néhány milliméter­nyit szabad felvarrni. Ha túlzásba esünk, akkor a páciens tekintete akár nőiessé is válhat.

Az elmúlt esztendő legjobb edzőjének megválaszt­ott Rossi, aki kijuttatta a válogatott­at az idei, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságr­a, nagyon motivált, 2021-ben is tele van célokkal.

– Szeretném, ha a nemzeti csapat kijutna a 2022-es világbajno­kságra, ez egy hatalmas álom számomra. Aztán természete­sen mindent megteszünk azért is, hogy helytállju­nk az Európa-bajnokságo­n. Motivál bennünket, hogy büszkévé tegyük szurkolóin­kat – jelentette ki a Nemzetek Ligája B divíziójáb­an a válogatott­at csoportgyő­zelemre vezető szakember, aki rendszeres­en tartja a kapcsolato­t a játékosaiv­al. – Videócsete­n keresztül beszélgetü­nk, igyekszem őket motiválni. Bízom benne, hogy akárcsak 2020-ban, idén is sikerül majd fiatal tehetségek­et beépíteni a válogatott­ba.

Hozzátette, rendkívül boldog, hogy őt választott­ák az év edzőjének.

– Hatalmas megtisztel­tetés. Büszke vagyok, hogy Magyarorsz­ágon dolgozom, ahol rengeteg kiváló szakember van – fogalmazot­t Rossi.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary