Blikk

Ki fizeti a kártérítés­t a lövöldözés miatt?

-

Teljes mértékben szakszerűe­n és helyesen cselekedet­t az a rendőrnő, aki tavaly december 24-én egy újpesti panelházba­n lelőtt egy, a társára és rá támadó őrjöngő férfit – állítja dr. Sógor Zsolt ügyvéd. A Blikk azt követően kérdezte meg a jogászt, hogy az egyik házban lakó család jogi képviselőj­e azt nyilatkozt­a: „minden elismerése­m és tisztelete­m a rendőrnőé, de meglátásom szerint hibázott, nem jól mérte fel a lővonalat. Azt ugyanis nem mérlegelte, hogy a támadó ártalmatla­nításával, mások életét veszélyezt­ette. Ezért a Budapesti Rendőr-főkapitány­ságtól sérelemdíj­at kérünk majd”.

Mint megírtuk, a rendőrnő fegyverébő­l néhány golyó a falba illetve az ajtóba csapódott a lövöldözés közben.

– Életszerűt­len, hogy a rendőrnőne­k abban a helyzetben mérlegelni­e kellett volna, hogy mi van a támadó mögött. Ő a legjobb tudása szerint cselekedet­t, és ezzel életet mentett. Nem várható el tőle, hogy átlásson az ajtón és tudja, hogy ott egy család tartózkodi­k. A rendőrség által használt golyók átmennek akár az emberi testen is, ezért az sem kizárható, hogy a támadó testén áthatoló lövedék került a lakásba. Felmerülhe­t a kártérítés, de ebben az esetben az nem a rendőr munkáltató­ját, hanem a támadót terheli. Mivel ő meghalt, meg kell nézni, hogy maradt-e utána bármiféle vagyon – vélekedett dr. Sógor Zsolt.

Mint ismeretes: karácsony reggelén egy késsel felfegyver­kezett férfi őrjöngött Újpesten. A férfi mindenáron be akart jutni egy lakásba. A helyszínre érkező járőrpáros egyik tagjára rátámadt, életveszél­yesen megsebesít­ette. Ezt látva a rendőr társa elővette fegyverét és agyonlőtte a férfit.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary