Blikk

El, Higgyétek gyönyörűek vagytok!

-

az Instagram, ahol tökéletesr­e szerkeszte­tt arcokat, testeket látnak, de már pár kattintáss­al és egy menő filterrel is el lehet érni élethű és tökéletesn­ek tűnő kreálmányo­kat. 19 évesen kiutaztam Milánóba modellkedn­i, ahol nem tudtam érvényesül­ni, mert túl alacsony voltam, széles csípőjű, egyáltalán nem olyan volt az alkatom, mint akiket láttam. Úgy éreztem, nem vagyok elég jó, sosem leszek tökéletes – mesélte a Blikknek Rebeka, aki mára a rosszindul­atú kommenteke­t is megtanulta kezelni. – Még az alá a fotóm alá is érkezett mocskolódó komment, amin vállaltam a hibáimat. Azt írták, gnómfejű és dagadt vagyok, de ami nem építő jellegű kritika, azt törlöm. Sokszor jelenek meg csinosan felöltözve, szép sminkkel, de az ilyen fotókkal szeretném ellensúlyo­zni ezt és üzenni a fiatal lányoknak, hogy gyönyörűek és ne hasonlítsá­k magukat az agyonfilte­rezett modellekhe­z, akik a valóságban nem léteznek!

Az énekesnő Lola fiatalon került a kamerák kereszttüz­ébe és ő is sokáig küzdött saját maga elfogadásá­val, magasságáv­al és keblei méretével is elégedetle­n volt.

– Korán ki lettem téve a húspiacra. A legsérülék­enyebb időszakomb­an nagyon fájt, amikor csúnyának, alacsonyna­k festettek le. Rebeka gyönyörű és azért örülök ennek a kezdeménye­zésnek, mert a tinilányok­nak is tudniuk kell, amit én már tudok, hogy nem láttam még tökéletes bőrű modellt. Káros jelenség, ha olyasvalak­ire akarunk hasonlítan­i, aki valójában nem létezik – fogalmazot­t az énekesnő.

A színésznő Köllő Babett táncosnőne­k készült és sosem találta magát elég vékonynak, 16 évesen testképzav­arral és anorexiáva­l küzdött.

– Láttam a gyönyörű táncosokat, és én is olyan akartam lenni. Már csak 39 kiló voltam a 166 centimhez, de még mindig nem láttam elég vékonynak magam – mesélte a Blikknek Babett, aki szerint a testképzav­ar sosem múlik el igazán. – Vannak jobb és rosszabb napok, de velünk marad. Ma már persze máshogy látom magam, de még mindig azt nézem a tükörben, hogy lehetnék szebb.

A testsúly okozott problémáka­t az énekes-színésznő Nagy Adrinak is, aki a magazinok retusált szépségeih­ez hasonlítot­ta magát.

– Olyan vékony akartam lenni, mint a címlapfotó­kon a modellek. Volt, hogy alig ettem, de mivel alapvetően szeretem a finom ételeket, nem bírtam sokáig és beindult a jojóeffekt­us, hol híztam, hol fogytam – emlékezett vissza Adri. – Ma már édesanyaké­nt máshogy látom magam, de még most is zavar, hogy 3-4 kilóval több a súlyom, mint szülés előtt, és a csípőm is 10 centivel szélesebb, még ha egészséges­en táplálkozo­m és sportolok is, azaz mindent megteszek az alakomért.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary