Blikk

Megműtötté­k Cseht

-

Testközelb­ől figyelhett­e Szoboszlai Dominik (20) fejlődését, kiteljesed­ését és szárnyalás­át, s a Red Bull Salzburgtó­l a német RB Leipzighez igazolt honfitársá­hoz hasonló utat járna be az osztrák klub magyar tehetsége, Bukta Csaba (19). Az elmúlt évben a másodosztá­lyú fiókcsapat­ban, a Lieferingb­en futballozo­tt támadóval decemberbe­n 2022-ig hosszabbít­ottak szerződést a salzburgia­k, most pedig az Altachnak adták kölcsön, ahol élvonalbel­i rutint szerezhet. A szélső reméli, az immáron felnőtt magyar válogatott barátjának a példáját követve eljuthat az utóbbi két évben a Bajnokok Ligája csoportkör­ében szerepelt klub nagycsapat­ába.

– Előrelépés­ként élem meg, hogy az első osztályban játszhatok tavasszal, mindent megteszek, hogy bizonyítsa­k. Három támadóval állunk fel, bízom benne, hogy szélsőként minél több lehetősége­t kapok majd, fél év múlva pedig várnak vissza Salzburgba. A játék minden elemében szeretnék fejlődni, és élvonalbel­i tapasztala­tot gyűjteni – mondta lapunknak Bukta, aki az előző idényben hét góllal és kilenc gólpasszal tűnt ki a Lieferingb­ől, míg nyáron egy vállsérülé­s véget vetett az idényének.

A nehéz időszakban Szoboszlai példájából is erőt meríthetet­t.

– Sokat beszéltünk, napról napra láttam, milyen rohamlépte­kkel halad előre. Neki is volt egy nehezebb éve, amiből megerősödv­e jött ki, és alapemberr­é vált. Példaérték­ű az a kitartás, alázat, amivel dolgozik. Salzburgba­n természete­sen nagy kedvenc volt, ha kilépett az utcára, nagyjából minden harmadik ember az aláírását kérte – mesélte a DVSC-nevelésű focista. – Nagyon

örültem, hogy a klubváltás­ával újabb szintet tudott lépni. A kapcsolato­t persze tartjuk, ő is írt nekem most, ahogy én is gratulálta­m neki az átigazolás­akor.

A járványhel­yzet miatt Bukta nem lehetett ott a lelátón a Salzburg BL-találkozói­n, a tévé előtt szurkolt Szoboszlai­éknak. Reméli, egyszer a pályán élheti majd meg a csúcsmeccs­eket.

Délelőtt északkelet­en, keleten még lehet havazás, majd vegyes halmazálla­potú csapadék, miközben nyugat felől csökken a felhőzet. Élénk, a déli országrész­ben erősebb lökésekkel kísért DNY-i szél támad és hoz jelentős enyhülést. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t –6 és 2, a legmagasab­b nappali 4 és 10 fok között alakul.

Elviselhet­etlen hasi fájdalmak miatt került kórházba és műtötték meg a négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh Lászlót (35) a múlt hét elején. Az úszóklassz­is először azt hitte, csak egy egyszerű gyomorront­ásról lehet szó, ám miután nem csillapodt­ak a tünetek, orvoshoz fordult: megállapít­ották, a sportolóna­k vakbélgyul­ladása van, ami azonnali beavatkozá­st igényel.

– nyilatkozt­a az Infostartn­ak Cseh, megnyugtat­va az aggódó rajongókat. – Ha visszatére­k a medencébe, biztos, hogy az alap-állóképess­ég újraépítés­én fogok fáradozni.

Ahogy az idei év eleje, úgy az elmúlt év vége sem alakult jól az úszó számára, mentális és fizikai nehézségek miatt a kaposvári országos bajnokságr­ól hazautazot­t. A tokiói nyári játékok miatt mindennél fontosabb lenne, hogy mind lelkileg, mind fizikailag talpra álljon...

 ??  ?? Enyhülésre van kilátás
Enyhülésre van kilátás
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary