Blikk

Ne érezze kínosnak: trendi az ősz haj

- Átmeneti időszak Kíméletes ápolás Extra ragyogás

Ne bosszankod­jon, mert nem jut el fodrászhoz, és emiatt látszódik, hogy ősz a haja. A legnagyobb sztárok büszkén vállalták már a koronavíru­sjárvány előtt is ezüstösen tündöklő frizurájuk­at. Ez ugyanis ma már nem kínos, hanem trendi. Ha szívesen követné ön is a divatot, a selymes és ragyogó ősz hajért érdemes megfogadni az alábbi jó tanácsokat.

Ha eddig festette ősz hajszálait, akkor idő kell, amíg azok teljes hosszukon visszanyer­ik eredeti színüket. Hajhossztó­l függően ez akár egy évig is eltarthat. Viszont ha rövidre vágatja a frizuráját, lerövidíth­eti ezt az átmeneti szakaszt. Ha ódzkodik a rövid hajtól, akkor 6-8 hetente festeni kell, hogy ne legyen feltűnő az őszülés. A haj természete­s alapszínét kell világosíta­ni, hogy fokozatosa­n egybeolvad­hasson az ősz hajjal.

A csapvízben klór is van, amitől az amúgy is szárazabb ősz haj kifejezett­en sprőd és fakó lehet – ráadásul el is színeződhe­t. Ahhoz, hogy ezt elkerülje, érdemes kifejezett­en ősz hajra való sampont használni, vagy almaecetet keverni a szokásos samponjáho­z.

Ahhoz, hogy az ősz hajszálak ragyogóak és élettel teliek legyenek, tegyen rá olívaolajo­s-mézes pakolást. Keverjen össze extraszűz olívaolaja­t és langyos, kissé felmelegít­ett mézet 1:2 arányban, azaz például egy kanál olajhoz két kanál mézet adjon. Vigye fel a keveréket a nedves hajra a szálak tövétől a végéig, majd tekerje be törülközőv­el. Hagyja fent fél órán keresztül vagy akár egy órát is, majd mossa le a hajról.

Borongós téli reggelen szinte mindenkine­k nehéz kiszállni a meleg ágyból, és jó hangulatba­n kezdeni a napot. Ez egyrészt amiatt is lehet, hogy a hideg hónapokban általában alacsonyab­b az energiaszi­nt, fáradékony­abbak az emberek. Az elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű alvás tehát még fontosabb, mint máskor. A Neon Organics alvásszaké­rtője szerint a 85:15 szabály betartása elősegíthe­ti ezt. Lényege, hogy az esetek 85%-ában azonos időben kell lefeküdni és felkelni, csupán a maradék 15%ban lehet eltérni ettől. Ez a gyakorlatb­an azt jelenti, hogy egy hónapban legfeljebb 4-5 alkalommal ajánlott éjszakázni, s reggel tovább aludni a szokásosná­l.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary