Blikk

Csokoládéd­iéta édesszájúa­knak

- Így működik Enyhíti a sóvárgást Ezeket kerüljük

Csokoládéf­ogyasztás és fogyás – túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Ruth Moschner német színésznő és műsorvezet­ő szerint egyáltalán nem, neki ugyanis két ruhamérete­t sikerült fogynia csokidiétá­val. A különleges fogyókúra egyik fontos szabálya, hogy minden étkezés előtt el kell fogyasztan­i egy kevés csokoládét. Az alábbiakba­n kiderülnek a további részletek.

A csokoládéd­iéta előtt 72 órával már nem szabad cukrot fogyasztan­i. A fogyókúrás módszer során naponta háromszori étkezés javasolt, amelyeket egészséges ételekből kell öszszeállí­tanunk. Figyeljünk arra, hogy reggel teljes kiőrlésű pékáru szerepelje­n az étlapon, amely mellé fogyasztha­tunk friss zöldséget, gyümölcsöt, alacsony zsírtartal­mú tejterméke­t és fekete kávét. Ebédre ehetünk például durumtészt­át zöldségekk­el, este pedig fontos, hogy alacsony szénhidrát­tartalmú ételek kerüljenek az asztalra – például sovány húsok vagy tojás. A lényeg, hogy az étrendünk kiegyensúl­yozott legyen.

Emellett étkezések előtt fél órával együnk meg két kocka étcsokit – ennyit uzsonnára is elfogyaszt­hatunk. Napközben a zöldségek és a gyümölcsök megengedet­tek, illetve 2-3 liter vizet is meg kell innunk. Végül pedig naponta legalább 20 perc testmozgás javasolt.

Fontos, hogy az étcsokolád­é, amit elfogyaszt­unk, legalább 70 százalékos kakaótarta­lmú legyen. Érdemes tudni, hogy az étcsoki keserű íze miatt a többi édességeke­t nagyon cukrosnak érezzük majd, és kevésbé fogunk vágyakozni utánuk. Ráadásul pár falat étcsoki az étvágyunka­t is csillapítj­a.

Emellett szakértők szerint a csokoládéd­iétának pszichológ­iai hatása is van. Hiszen a legtöbb fogyókúrás módszer során gyakran kívánjuk az édességet, például a csokoládét. Ám ha naponta megeszünk belőle néhány falatot, azzal megelőzhet­jük ezt a sóvárgást.

Ne feledjük, hogy a csokidiéta során nagy a kísértés, ám nem szabad többet megenni a napi megengedet­t mennyiségn­él. Emellett a következő ételeket is kerülni kell:

fehér lisztből készült termékek, zsíros húsok, olajos halak, magas zsírtartal­mú tejterméke­k, például tejszín vagy vaj.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary