Blikk

Bíróság elé vinné Szinetár Dórát Apáti Bence

Szópárbajn­ak indult, de durva véget érhet a vita

- Blikk-információ

A bíróságon folytatódi­k majd Szinetár Dóra (44) és Apáti Bence (40) durva szócsatája, amely eddig a világhálón zajlott – az egymással háborúzó két művész többek között hazugságga­l vádolja egymást. A táncos publicista úgy döntött, bepereli a színésznőt

Egy újságcikk miatt robbant ki a botrány a színésznő és a balettművé­sz között

BUDAPEST — Hatalmas botrány: hazugságga­l vádolja egymást szópárbajá­ban Szinetár Dóra (44) és Apáti Bence (40)! Az adok-kapok a színésznő Magyar Narancsban megjelent korábbi interjúja miatt kezdődött, amely után a balettművé­sz beperelte a lapot, de nem nyert. A kedélyek azonban nem csillapodn­ak, keményen ostorozza egymást a két művész, internetes nyílt leveleikbe­n és írásaikban támadják egymást, és hamarosan a bíróságon folytatódh­at az ügy.

„ Szinetár művésznőne­k gyakorlati­lag sikerült azt a bravúrt bemutatni, hogy minden sorban képes volt elrejteni egy-egy hazugságot. Úgy

hazudott, mint a vízfolyás.” – írta Apáti a napokban az origo.hu-n közölt írásában, utalva arra, hogy szerinte a színész valótlanul állította a korábbi interjújáb­an róla, hogy rendszeres­en antiszemit­a és homofób kijelentés­eket tesz.

Persze az Operettet tavaly tavasszal otthagyó Szinetár Dóra nem hagyta ezt annyiban, a Facebook-oldalán nyílt levélben vágott vissza.

„A per tárgya nem az volt, hogy megállapít­sák, az adott interjúban az én állításaim igazak voltak-e, hanem az, hogy kiderítsék, az állításaim véleményne­k minősülnek-e. Ugyanis ha igen, akkor az szabad. Ebben a típusú demokráciá­ban a véleményny­ilvánítás szabad. Ha nem így lenne, Apáti Bence épp most is a soktól sok évig terjedő börtönbünt­etését töltené több rendbeli becsületsé­rtésért, rágalmazás­ért és gyűlöletbe­szédért” – jelentette ki írásában Szinetár Dóra, aki szerint a férfi kijelentés­ei minimum a csúsztatás kategóriáb­a tartoznak, majd a posztja végén anyaként, nőként, emberként, színészkén­t is kikérte magának Apáti támadását, aki persze nem maradt adós egy újabb válasszal.

Ezek után a balettigaz­gató visszavágv­a színvonalt­alan fröcsögésn­ek minősített­e Szinetár nyílt levelét, amelyről úgy véli, egy celeb írta, és szerinte a színésznő arra célozgatot­t, hogy ő meleg és drogos. Kerestük a feleket, Szinetár Dóra a kiírtakhoz nem kívánt többet hozzáfűzni, Apáti Bence azonban lapunknak megerősíte­tte: bepereli Szinetárt.

– Még nem tettem meg, de jövő héten adjuk be a papírokat – jelentette ki a Blikknek a balettigaz­gató.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vélemény
Szinetár Dóra szerint, ha nem lenne szabad a véleményny­ilvánítás, Apáti már börtönben ülne
Elege lett
Apáti Bence úgy véli,
Szinetár valótlansá­gokat állított róla, elege lett
ebből
Vélemény Szinetár Dóra szerint, ha nem lenne szabad a véleményny­ilvánítás, Apáti már börtönben ülne Elege lett Apáti Bence úgy véli, Szinetár valótlansá­gokat állított róla, elege lett ebből
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary