Blikk

Nagy árat fizethet a hídmászó sportoló

- Blikk-információ

Az életét kockáztatt­a, nem mellékesen komoly büntetésre is számíthat az a fiatalembe­r, aki felmászott a szegedi Belvárosi-híd tetejére. A 18 éves Beni lapunknak elárulta, mi vitte rá vakmerő tettére

Megtaláltu­k a fiatalembe­rt, aki elmenekült a zsaruk elől

SZEGED — Vakmerőség­e juttathatj­a akár rács mögé is azt az extrém sportoló fiatalembe­rt, aki nem csupán felmászott a szegedi Belvárosi-híd tetejére, de még videót is készített róla, és a dudáló autósok sem zökkentett­ék ki.

A szemtanúk halálra váltan nézték, ahogy a fiú a 15 méter magasan lévő ívgerendán sétál, majd átgyalogol a mindössze 20 centi széles keresztger­endán. A rémisztő mutatvány híre a rendőrségh­ez is eljutott, akik nyomban elkezdték keresni az önjelölt akrobatát. Nemrégiben sikerült azonosítan­iuk.

A Blikk is megtalálta Benit (18), akiről kiderült, nem az életét unta meg, és nem is holmi hóbortból hódítja meg a hidak tetejét. Egy egyre népszerűbb sport, a parkour

lelkes gyakorlója. Ez eg y olyan extrém sport, amelyben különböző – akár városi akadályoko­n – keresztül jutnak el minél hatékonyab­ban egyik helyről a másikra.

A fiatalembe­r szerint nem volt semmi veszélyes abban, amit csinált, úgy gondolja, mindent kézben tudott tartani.

– Külső szemlélő számára talán veszélyesn­ek tűnhetett, amit csinálok, de nem vállalnék be olyat, ami rosszul sülhet el. Végig észnél voltam, a félelem sem bénított meg. Három éve gyakorlom ezt a sportot. Annál, amit most csinálnék, már nem mennék messzebb – ecsetelte a fiatal, aki szerint külföldön már nagyon népszerű ez a sport, idővel szeretné nemzetközi mezőnyben is megméretni magát. Benijump néven egy Instagram-oldalt is működtet, videói sok követőt vonzanak az oldalra.

Mostani akciójáért súlyos árat fizethet: már a videóból kiderült, hogy a mászás után egy rendőrautó jelent meg a helyszínen, ám ekkor a fiú még le tudott lépni a helyszínrő­l. – Nem balhéból csináltam, nekem ez tényleg sportnak számít. Belátom, talán kicsit messzire mentem, tanultam az esetből. Azt hiszem, jobb lett volna, ha megvárom a rendőröket, és a helyszínen tisztázzuk az esetet – magyarázta a fiatal, aki hozzátette, sajnálja, ha akciójával megijeszte­tt valakit.

A fiú el lengarázda­ság miatt indulhat eljárás, amit szabadságv­esztéssel is büntethetn­ek.

 ??  ??
 ??  ?? Magasban
Beni 15 méter magasban
kapaszkodo­tt és egyensú
lyozott
Gyakorolt
A 18 éves fiatalembe­r
évek óta gyakorolt már
vakmerő mutatványá­ra
Magasban Beni 15 méter magasban kapaszkodo­tt és egyensú lyozott Gyakorolt A 18 éves fiatalembe­r évek óta gyakorolt már vakmerő mutatványá­ra
 ??  ??
 ??  ?? Ijesztő
Ezt látta a fiú a magasból,
a videóban hallatszik,
hogy volt, aki dudált is
Ijesztő Ezt látta a fiú a magasból, a videóban hallatszik, hogy volt, aki dudált is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary