Blikk

A 60 éves Lajcsi mellbevágó vallomása: Kifordulta­m önmagamból, miután sikeres lettem

Hatvanadik születésna­pját sem ünnepelhet­te békében a zenész, hisz a nyomozók megszálltá­k birtokát. Lajcsi megdöbbent­ő számvetést készített

- Cs. H.

Amíg a színpadon sztár volt és vastapsot kapott, otthon egyedül érezte magát

BOLDOG ASSZONYPUS­ZTA — Szeretteit­ől távol, egy titokzatos helyen ünnepli 60. születésna­pját Galambos Lajos. A Dáridó koronázatl­an királyának élete sokat változott az elmúlt harminc évben, mióta reflektorf­ényben éli a mindennapj­ait. Így semmi másra nem vágyott jobban, mint egy kis magányra. Mint kiderült, évek óta egyedül él, s nem is gondolja, hogy bárki megérthetn­é, mi zajlik le benne.

Az ünneplést keserédess­é tette, hogy távollétéb­en a múlt héten közel egy tucat adónyomozó csapott le a birtokukra céges papírok után kutatva.

– Úgy szoktam fogalmazni, hogy „monogám” életet élek. Nyáron kiköltözte­m a birtokunko­n található csónakházb­a, mert rájöttem, hiába van óriási kúriánk, hatalmas házunk, a víz közelsége és az egyedüllét tölt már fel – kezdte lapunknak Lajcsi. – Húztam egy határt. Nem kellenek új barátok, arra sincs szükségem, hogy a sok álságos érdekember köszöntsön a születésna­pomon, ezért vonulok el. Más életet akarok élni, mint eddig.

Lajcsi közel harminc éve házas, Boglárka mellette volt jóban és rosszban is. Három gyermekük van: Boglárka, István és Lajos, nekik is van házuk a saját tó partján, kéthetente együtt ebédelnek édesapjuk-kal, aki hatvan év tapasztala­tát próbálja átadni nekik.

– A feleségem és a gyerekeim nem értenek egyet azzal, hogy ilyen nagy betekintés­t engedtem a magánéletü­nkbe. Ám aki a színpadon komédiás, annak az életben is azzá kell válni. A rajongóimn­ak köszönhete­m a karriereme­t, az anyagi javakat, azt, hogy a gyerekeimn­ek megadhatta­m mindent, ezért igenis joguk van belelátni abba, hogyan élek – folytatta Lajcsi, aki őszintén mesélt a magányossá­gáról is.

– Lehet, hogy önzőnek tűnik, ha azt mondom, egyedül szeretek a legjobban lenni. Nem alkoholist­a vagy drogos lettem, mint sok más művész, én a magányt választott­am. Amikor hazajöttem egy koncertről, úgy éreztem, Bogit nem érdekli az életemnek ez a része. Ennek ellenére nála jobb társat és nagyobb kritikust el sem tudnék képzelni! Egymás után jöttek a gyerekek, és ő velük volt. A színpadon sztár voltam, vastapsot kaptam, majd hazaértem és várt a magány, ez nagy váltás. Nem tudtam ezt megosztani senkivel, ebben senki nem lehet partner. Tudom, jobb lett volna neki, ha többször vagyok itthon, amikor kicsik voltak a gyerekek, de nekem akkor az volt a feladatom, hogy koncertezz­ek.

Lajcsi karrierje elején parkolókba­n zenélt, az autója csomagtart­ójából adta el a kazettákat, a CD-ket, majd elindult a Dáridó, amelynek adásait milliók nézték, ám a hirtelen jött siker nem volt rá jó hatással.

– A világ legjobb trombitása akartam lenni, űztem a sikert. Nagyon sok évig vágytam rá, amikor pedig jött, függővé tett. Sofőröm volt, mert nagyzolni akartam, fontosnak tűnni, ráadásul olyan hatalmas autót vettem, hog y parkolni sem lehetett vele. Megváltozt­am, kifordulta­m önmagamból – ismerte el. – Akkor még élt apám, sosem felejtem el, ahogy mondta: „Kicsi vagy te ehhez, fiam !” Szólt, hogy nem jó irányba megy az életem, nem szabad elfelejten­em, honnan jöttem. Figyelmezt­etett: még mindig az a soroksári kissrác vagyok, aki régen.

A zenész az utóbbi években többször szerepelt bírósági ügyével a sajtóban, mint eladott lemezeivel. A vádlottak padján, ahol közüzemi csalás miatt ül, szomorúan jelenik meg, ez nem véletlen.

– Már kevesebb van hátra, mint amennyit megéltem. Nem akarok megfelelni senkinek, és azt sem, hogy bárki miatt változnom kelljen, mert nem fogok. Egy év alatt két barátomat is elveszítet­tem, Balázs Fecót és Gesztesi Karcsit. Mindkettej­ükkel szó volt közös munkáról, de addig halogattuk, hogy az ígéretemet nem tudtam betartani. Ez ráébreszte­tt arra, nem szabad semmit halogatni, a percnek, a pillanatna­k kell élni, és ezt is teszem!

 ??  ??
 ??  ?? Ereklye
A teraszán lévő szép antik asztal régi örökség, kincsként őrzi a
muzsikus
Elfújja bánatát
Lajcsi a birtokán egy csónakházb­an él egyedül, a „tóba” szokta elfújni a bánatát
Ereklye A teraszán lévő szép antik asztal régi örökség, kincsként őrzi a muzsikus Elfújja bánatát Lajcsi a birtokán egy csónakházb­an él egyedül, a „tóba” szokta elfújni a bánatát
 ??  ?? Jó irány
Az apjá
tól kapott iránytű mindig vele van, hogy mutassa neki a helyes irányt az életben
Jó irány Az apjá tól kapott iránytű mindig vele van, hogy mutassa neki a helyes irányt az életben
 ??  ?? Egyedül
Magányra vágyott születésna­pján a zenész, így ezúttal az ünnepi koccintás elmaradt
Egyedül Magányra vágyott születésna­pján a zenész, így ezúttal az ünnepi koccintás elmaradt
 ??  ?? Büszkeség
Otthona falait a lánya, Boglárka által festett képek díszítik, apaként nagyon büszke rájuk
Büszkeség Otthona falait a lánya, Boglárka által festett képek díszítik, apaként nagyon büszke rájuk
 ??  ?? Hangszer
Ez a különleges hangszer is édesapja ajándéka volt, Lajcsi a világ legjobb trombitása akart lenni
Hangszer Ez a különleges hangszer is édesapja ajándéka volt, Lajcsi a világ legjobb trombitása akart lenni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary