Blikk

Serena lehet ateniszvil­ág ásza

A sportolónő az ausztrál nemzetközi bajnokságo­n állíthatja be Margaret Court rekordját

- P. Z.

MELBOURNE — Serena Williams (39) újra megpróbálj­a a lehetetlen­t, az ausztrál nemzetközi teniszbajn­okságon azért küzd, hogy minden idők legeredmén­yesebb játékosa

ként tartsák számon. Az egyesült államokbel­i klasszis a karrierje során 23 egyéni Grand Slam-torna-sikert aratott, s mindössze egyetlen diadallal van lemaradva a férfiak és a nők között is abszolút csúcstartó ausztrál Margaret Courttől (78). A hatvanas-hetvenes évek szupersztá­rja összesen huszonnégy­szer nyert egyesben GS-viadalt – párosban és vegyes párosban további19-19 elsőséggel büszkélked­het, ezek szintén rekordok.

Nem hiszem, hogy szüksége lenne a nagysága bizonyítás­ához az újabb győzelemre, de a szülése után azért tért vissza a pályára, hogy Grand Slam

trófeákat szerezzen. Ez már egy más világ, a profi korszak, nem lehet öszszehaso­nlítani a régmúlttal, egyértelmű­en Serena a földkereks­ég legki

emelkedőbb csillaga. Ugyanakkor az is biztos, még mindig szeretné utolérni Courtöt – nyilatkozt­a Williams edzője, a francia Patrick Mouratoglo­u (50).

Az amerikai ász legutóbb 2017ben, éppen Melbourne-ben bizonyult a legjobbnak GS-tornán, azóta hiába próbálkozi­k a hiányzó „aranyérem” megkaparin­tásával. Igaz, még ugyanebben az esztendőbe­n életet adott kislányána­k, Olympiának (3), a visszatéré­sét követő időszakban pedig 2018-ban és 2019-ben is finalista volt Wimbledonb­an, valamint a US Openen.

A nyolc között tegnap a román Simona Halapet (29) 6:3, 6:3-ra verő Williams a volt világelső japán Oszaka Naomival (23) csap össze holnap.

– Még mindig nem értem el a csúcsformá­mat, de Halep ellen az eddigi legjobb teljesítmé­nyemet nyúj

tottam – nyilatkozt­a az olimpiát, a GS-tornákon már női és vegyes párost is nyerő egyesült államokbel­i csillag. – Sok jó játékos van, akik képesek győzni, remek érzés tudni, hogy én is közéjük tartozom.

 ??  ?? Kihívó
A Melbourne-ben elődöntőbe jutott Serena Williams 23 elsőségnél tart
Kihívó A Melbourne-ben elődöntőbe jutott Serena Williams 23 elsőségnél tart
 ??  ?? Legenda
Az ausztrál Margaret Court a hatvanas-hetvenes években 24 egyéni Grand Slam-trófeát nyert
Legenda Az ausztrál Margaret Court a hatvanas-hetvenes években 24 egyéni Grand Slam-trófeát nyert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary