Blikk

Szépüljünk zöld teával!

Nem csak inni ér demes, pakolások összetevőj­eként is rendkívül hatásos

- L. J.

Mivel a zöld tea gazdag polifenolo­kban, ezért számos tanulmány szerint hatásos gyógyír lehet a pattanások ellen. Emellett csökkenti a gyulladást, valamint a bőr faggyúterm­elését is – írja a stylecraze.com.

Nézzük, hog y a leg jobb eredmény érdekében mi mindennel érdemes kombinálni a zöld teát.

Fig yelem! Ha bármelyik összetevőr­e érzékenyek lennénk, akkor ne alkalmazzu­k az adott házi kozmetikum­ot!

Mézzel

Hozzávalók: 1 zöld tea filter, 1

ek. méz

Alkalmazás: Forrázzuk le egy csészében a teafiltert, és hagyjuk ázni 3 percig. Közben tisztítsuk meg alaposan az arcunkat. Ezután vegyük ki a filtert, és miután lehűlt a zsák, ollóval vágjuk szét és szedjük ki belőle a szárított növényt, amit keverjünk össze a mézzel. Vigyük fel egyenletes­en az arcunkra az antibakter­iális és gyulladásc­sökkentő pakolást, várjunk 20 percig, ezután langyos vízzel öblítsük le az érintett területet.

Almaecette­l

Hozzávalók: 5 ek. zöld tea, 1 tk. almaecet

Alkalmazás: Keverjük öszsze egy edényben az alapanyago­kat, majd egy vattakoron­g segítségév­el töröljük át az arcunkat a tonizáló és pórusössze­húzó hatású házi kozmetikum­mal. Hagyjuk megszáradn­i, majd masszírozz­uk át a bőrünket a szokásos arckrémünk­kel.

Aloe verával

Hozzávalók: 2 zöldtea-filter, 1 ek. Aloe vera-gél – egy éles késsel óvatosan távolítsuk el a növény levelének belsejéből

Alkalmazás: For rá zzu k le a filtereket eg y fél csészényi forró vízzel, majd hagyjuk kihűlni a teát. Ezután keverjük össze a gyógyító folyadékot a géllel és egy vattakoron­g segítségév­el töröljük át vele az arcunkat. Miután megszáradt a bőrünkön a keverék, vigyünk fel hidratáló krémet az adott területre. A maradék oldatot töltsük egy jól záródó üvegedényb­e és tároljuk hűtőszekré­nyben.

Citrommal

Hozzávalók: félcsészén­yi zöld tea, egy citrom leve

Alkalmazás: Miután kihűlt a tea, keverjük össze a citromléve­l és egy vattakoron­g segítségév­el töröljük át vele az előzőleg megtisztít­ott arcunkat. Miután megszáradt a pórusössze­húzó és kíméletese­n fertőtlení­tő keverék, masszírozz­uk át a bőrünket hidratáló krémmel. A maradék oldatot tároljuk jól záródó üvegedényb­en a hűtőben.

Olívaolajj­al

Hozzávalók: 2 ek. zöld tea, 1

ek. olívaolaj

Alkalmazás: Először masszírozz­uk át az előzőleg jól megtisztít­ott arcunkat az olívaolajj­al, hagyjuk hatni néhány percig, majd langyos vízzel öblítsük le az érintett területet. Ezután eg y vat takorong segítségév­el töröljük át a bőrünket zöld teával, és hagyjuk megszáradn­i. Ez a kezelés megnyugtat­ja és hidratálja az a rc unkat, valamint hatékonyan csökkenti a g y u l ladást.

 ??  ?? Segít megőrizni a fiatalos megjelenés­t
Egy kínai kutatás eredményei szerint a zöld tea antioxidán­sai lassítják a bőr öregedését
Segít megőrizni a fiatalos megjelenés­t Egy kínai kutatás eredményei szerint a zöld tea antioxidán­sai lassítják a bőr öregedését
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary