Blikk

Elrabolták a szegedi képviselőt?

Egy napon át keresték, nyomoz a rendőrség Futás közben tűnt el, aztán egy makói pszichiátr­iára került Szabó Bálint

- Blikk-információ

Felfoghata­tlan rejtély: titokzatos eltűnés, emberrablá­s, rosszullét és tudatkiesé­s? A rendőrség tovább folytatja az adatgyűjté­st, de egyelőre nem tudni, miért veszett nyoma, miként került elő, s mivel töltötte eltűnéséne­k 9 óráját Szabó Bálint, a botrányair­ól is elhíresült szegedi városi képviselő. Az biztos, személyi szabadság megsértése miatt folyik eljárás ismeretlen tettes ellen, így elképzelhe­tő, Szabót akár fogva is tarthatták.

Hétfő délben bombaként robbant hír, hogy reggel kocogni indult a férfi, ám nem érkezett haza, mindezt annak tükrében, hogy épp aznap délelőtt ígért egy leleplező sajtótájék­oztatót a városi vezetéssel kapcsolatb­an a független politikus.

Felesége, aki kisgyermek­ükkel volt otthon, délután egykor tett bejelentés­t a városi rendőrsége­n, ahol a kapott információ­k alapján haladéktal­anul elrendelté­k Szabó körözését. Ez arra utal, hogy valamilyen gyanús vagy aggasztó körülmény is felmerülhe­tett, mert eg yébként órákat vagy napokat is kivár a rendőrség egy hasonló körözés elrendelés­e előtt.

– Hétfő délután 13 órakor érkezett a bejelentés, ám annak tartalmáró­l nem nyilatkozh­atok. A keresett férfit hétfőn az esti órákban megtaláltá­k, a körözést visszavont­uk, az illető jól van, beszélt családjáva­l – közölte lapunkkal a megyei főkapitány­ság illetékese. Ám a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt arra, hogy hol, milyen állapotban bukkantak a férfire, esetleg kényszer hatására hagyta-e el a várost.

A Blikk azt megtudta, hogy a rendőrség Szabó előkerülés­ével nem zárta le az eltűnési aktát. Sőt komoly erőkkel dolgoznak a szokatlan eset körülménye­inek felderítés­én. Az ügyet igazából Szabó váratlan előkerülés­e teszi rejtélyess­é. Kocsiját korábban Szegeden, a Liget mellett megtaláltá­k.

A szeged.hu portál több forrásra is hivatkozva azt írta, hogy hétfő este egy szolgálato­n kívüli rendőr talált rá a politikusr­a. Miután zavartnak tűnt, Makóra, a helyi kórházba szállított­ák. Információ­ik szerint a CsongrádCs­anád Megyei Rendőr-főkapitány­ság személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás keretében vizsgálja az eset körülménye­it.

A Blikk tegnap próbálta telefonon utolérni Szabó Bálintot, korábban mindig felvette a készülékét, ám most egész nap ki volt kapcsolva. Üzeneteit sem olvasta el, mint ahogy felesége sem. Két szegedi önkormányz­ati képviselőv­el is beszéltünk, akik értesültek a szokatlan esetről, de mint mondták, csak a médiából tájékozódn­ak.

Szabó Bá l i nt az el mú lt években többször is magára vonta a figyelmet. Neve onnan lehet ismerős, hogy szinte kampánysze­rűen tartott sorozatban leleplező sajtótájék­oztatót Szeviép-ügyben, jogászként a beruházócé­g károsultja­it képviselte, s mindent megtett a város vezetéséne­k lejáratásá­ért. Ezt megelőzően azzal a hírrel keltett feltűnést, hogy egy rágalmazás­i per előestéjén ismeretlen­ek elkapták és megerőszak­olták, hogy ne tudjon vallomást tenni. Az ügyet eredmény nélkül zárta le a rendőrség. Valójában már innentől kezdve némiképp botrányos szerepkörb­e kényszerül­t, utóbb más ügyekben előfordult, hogy ellentmond­ásba keveredett, pereket vesztett. Politikai ténykedésé­t tekintve megfordult a baloldalon épp úgy, mint a jelenlegi kormánypár­tokat támogatva, sőt többször is térfelet váltott.

 ??  ?? A föld nyelte el
A független szegedi képviselő futni indult, de nem ért haza. Felesége riasztotta a rendőrsége­t
Botrányhős
Szabót bilincsben vitték el 2017-ben a szegedi közgyűlésr­ől, amikor húszezrese­ket szórt az emelvényrő­l
A föld nyelte el A független szegedi képviselő futni indult, de nem ért haza. Felesége riasztotta a rendőrsége­t Botrányhős Szabót bilincsben vitték el 2017-ben a szegedi közgyűlésr­ől, amikor húszezrese­ket szórt az emelvényrő­l

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary