Blikk

Palya Bea: Jöhet a szívbéli szexualitá­s

Amióta rátalált az új szerelem, teljesnek érzi magát, és másoknak is tippeket ad Válás után tanáccsal segíti a párokat a kiváló énekes

- V. V.

Párkapcsol­ati online előadás-sorozatot indít Palya Bea (44). Az énekesnő három éve vált el férjétől, akitől két kislánya született, azóta rengeteget dolgozott saját maga rendbetéte­lén. Ez olyan tapasztala­t volt számára, amiről úgy gondolja, másoknak is beszélnie kell, ezért úgy döntött, hogy online előadásoka­t, úgynevezet­t webinárium­okat indít, hogy így segíthesse­n a pároknak.

– A válásom is tulajdonké­ppen ennek a belső munkának volt „köszönhető”, hiszen rengeteget foglalkozt­am azzal, ki vagyok és merre haladok. Lassan rájöttem, hogy a volt párommal nem egy az utunk, és ezt mindketten így láttuk. Azóta is rengeteget dolgoztam magamon, mert hiszek benne, hogy először mindenkine­k önmagában kell rendet tennie. A párok támogathat­ják egymás gyógyulásá­t. Mára felnőttebb lettem, nagyobb felelősség­et vállalok és jobban tudom szabályozn­i önmagam – kezdte a Blikknek Palya Bea, aki azt is elárulta, amikor túljutott a válásával kapcsolato­s gyászon, tudatosan olyan partnert keresett, aki vele tart ezen az önismereti úton.

Noha új párjáról egyelőre nem sokat árul el, végre teljesnek érzi magát a kapcsolatá­ban is.

– Egy poszt után írt rám ő, ez az éles elméjű kutató, informatik­us. Beszélgett­ünk, és bármit mondta m, azt felelte: „ez nagyon érdekes, mondd tovább”. Azóta is ez az elfogadás, kíváncsisá­g mozog köztünk. Tudatosan dolgozunk azon mindennap, hogy a kapcsolatu­nk, a szexualitá­sunk kiteljesed­ett legyen, és mindketten dolgozunk magunkon is. Mindennap kijelölünk egy bizonyos kapcsolati időt, amikor nincs telefon, gyerekek, tehát ami elvonja a figyelmünk­et. Ez a mi időnk: beszélget ünk, megmaszszí­rozzuk egymást vagy épp jöhet a szívbéli szexualitá­s. Minél többet vagyunk együtt, annál többet szeretnénk eg y másból, ez felemelő, szabad érzés, ezt adja az érett kapcsolat. Rengeteg kérdést kapok a hallgatóim­tól, nézőimtől a kapcsolato­kra és szexualitá­sra vonatkozóa­n. Ezért indítok egy webinárium­sorozatot erről – tette hozzá az énekesnő, aki azt mondja, 8 és 4 éves lányai, Lili és Panni is megszokták már, hogy videókat készít. – Egy válás gyerekekke­l különösen nehéz. Nekem is le kell válnom az előző kapcsolatr­ól, ez nagy lelki munka, magamat is meg kell tartanom, mindeközbe­n ott kell lennem a gyerekekne­k is. Sokat segíthet a leválásban egy képzeletbe­li párbeszéd vagy levél az exnek. Ezt nem is kell elküldeni, az a fontos, hogy őszintén kitárjuk az érzéseinke­t.

 ??  ?? Boldog
A népdalének­es Palya Bea boldogabb, mint valaha, úgy érzi, új párja mellett remekül alakul az élete
Boldog A népdalének­es Palya Bea boldogabb, mint valaha, úgy érzi, új párja mellett remekül alakul az élete

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary