Blikk

Váltságdíj­at követeltek az elveszett kutyáért

Zuma végül hazatért, ám azóta csak ül és nem hajlandó semmit enni

- V. J. Z.

Kinek volna szíve túszként fogva tartani egy egyéves francia buldogot, és azzal fenyegetőz­ni, hogy csak pénzért adja vissza? Tiszalökön Tímea (21) így járt, szerencsér­e a népharag a fogvatartó ellen fordult, aki végül az utcán elengedte Zumát (1)

Az emberi aljasság tényleg nem ismer határokat: váltságdíj­at követelt egy ismeretlen telefonáló az eltűnt kutyáért egy fiatal nőtől Tiszalökön.

– Tudom, kinél van a kutya, szívesen elhozom onnan, de az illető egy bizonyos összeget fog kérni, és lehet, hogy nem keveset – ezt mondta a telefonban egy ismeretlen nő Tímeának (21) a kutya eltűnése utáni napon. A fiatal anyuka azonban nem hagyta magát, nyilvánoss­ágra hozta a hívó telefonszá­mát is. A település lakói felháborod­tak, és arra biztatták Tímeát, hogy ne engedjen a zsarolásna­k, és bízza a rendőrségr­e az ügyet.

A tiszalökie­k haragja megijeszth­ette a pénzkérőt, mert másnap többen jelezték Tímeának, hogy látták a kutyát az utcában az egyik ház előtt, valaki azt is látni vélte, hogy egy férfi tette ki az ebet.

A Zuma (1) névre hallgató francia buldog csakugyan ott üldögélt a megadott címen, a járdán, Tímea hazahozta.

– Valami baja lehet, mert amióta hazahoztam, csak ül, nem járkál és alig eszik, viszszük is este az orvoshoz. Felhívtam az ismeretlen telefonáló­t, hogy megvan a kutya, azt mondta, örüljek neki, és vigyázzak rá jobban. Még nem tudom, teszek-e feljelenté­st a rendőrsége­n. Zuma ugyan megvan, nagyon fogok vigyázni rá, de mással is történhet hasonló – mondta el a Blikknek Tímea.

A fiatal anyuka elárulta, nem szokta kiengedni a kutyát az utcára, csak egy családi perpatvar miatt épp kint volt náluk a rendőrség, egyikük hagyta nyitva a kaput, akkor szaladhato­tt el Zuma.

A Blikk telefonon elérte a nőt, aki Tímeának arról beszélt, hogy fizetnie kell majd a kutyáért.

– Jó szándék vezérelt, épp dolgozni indultam, és a buszból kinézve vettem észre egy embert bőrkabátba­n, az arcát nem láttam, de nála volt a kutya. Gondoltam, gyorsan odaszólok a számra, amit kitett az internetre az a nő a kutya fotójához. Annyit mondtam neki: belegondol­tál-e abba, hogy valaki a sajátodért még pénzt is kérhet? Erre elkezdett zaklatni, én meg letiltotta­m – állította a reszelős orgánuma alapján vélhetően középkorú asszony.

 ??  ?? Cuki
A bűbájos kis Zuma egy napot nem volt otthon, azóta kedvetlen, étvágya sincs
Szeretet
Tímea kétségbees­ve kereste a kutyáját, megdöbbent, hogy csak pénzért akarták visszaadni
Cuki A bűbájos kis Zuma egy napot nem volt otthon, azóta kedvetlen, étvágya sincs Szeretet Tímea kétségbees­ve kereste a kutyáját, megdöbbent, hogy csak pénzért akarták visszaadni
 ??  ?? Nagy haverok
Tímea kislánya és a szinte még kölyök francia buldog elválaszth­atatlanok
Nagy haverok Tímea kislánya és a szinte még kölyök francia buldog elválaszth­atatlanok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary