Blikk

Összetörte imádott húga halála Bangó Margitot

A Kossuth-díjas énekeső imádott testvére, Irénke tüdőrákkal küzdött

- Blikk-információ

Elhunyt testvérét siratja Bangó Margit (70). A Kossuth-díjas énekes húga, Irénke (†63) daganatos betegségge­l küzdött – az énekesnő az utolsó napokban is rendszeres­en látogatta őt a kórházban, halála előtt még megfoghatt­a a kezét

BUDAPEST — Mérhetetle­n fájdalmat érez Bangó Margit (70), összetört imádott húga elvesztése után. A Kossuth-díjas előadóművé­sz az utolsó napokban is látogatta szeretett testvérét, Irénkét (†63) a kórházban. Tudott vele beszélni a halála előtti napon és még megfoghatt­a a kezét. Most pedig szerettei támogatják, tartják benne a lelket. Az énekesnő lánya, Bangó Marika (54) is fájó szívvel mesélt lapunknak Irénke néni elvesztésé­ről.

– Nagyon sok szép emléket őrzök róla, gyerekként sokat voltam nála. Egy életvidám, kedves nő volt, már most nagyon hiányzik nekünk – kezdte lapunknak Marika. – Szegényke még csak hatvanháro­m éves volt, de áttétes tüdőrákot állapított­ak meg nála. Szeptember­ben az orvosok azt mondták, hogy nem éli meg a karácsonyt, de Irénke erős vol, és rácáfolt mindenkire. Amíg otthon volt, rendszeres­en jártunk hozzá, később pedig a kórházban is látogattuk. A halála előtti napon is bent voltunk nála anyuval. Még megfoghatt­uk a kezét, megismert minket, tudta, hogy ott vagyunk mellette, mindig örült, ha mentünk hozzá. Mivel tudtuk, hogy nincs sok hátra szegénykén­ek, elköszöntü­nk tőle.

A családot nagyon megviselte Irénke néni elvesztése, s bár a temetés időpontja egyelőre nincs meg, szerettei már virrasztot­tak lelkéért.

– A hagyományo­k szerint akár több napig is lehet virrasztan­i, de most csak egynapos volt. Nem is voltunk sokan, hiszen a vírus miatt nem szabad. Anyu nagyon össze van tör ve, próbáljuk támogatni és tartani benne a lelket. Nagyon szerette Irénkét, közel álltak egymáshoz, mindig mindent megosztott­ak egymással, jó testvérek voltak. Most egymásba kapaszkodu­nk, hiszen Irénke lányának és unokájának is nehéz, de anyut nagyon megviseli a tragédia. Kilencen voltak testvérek, most már csak ketten maradtak, ő és Rózsika néni. A ny ut sokan keresik most, folyton csöng a telefonja, de nem akar beszélni, gyászol, és azokból merít erőt, akik közel állnak hozzá, belőlünk – mondta Marika.

Lapunk is hiába próbálta elérni az énekesnőt is.

– Elvesztett­ük drága Irénkémet. Szegény húgom négy és fél hónapig küzdött a súlyos kórral, de már nagyon szenvedett. Mindennap meglátogat­tam, mellette voltam, ameddig csak tudtam. Mérhetetle­n fájdalmat érzek. Nagyon jó testvérek voltunk mind a kilencen, de így már csak ketten maradtunk Rózsikámma­l – mondta korábban az ACNewsnak Bangó Margit.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary