Blikk

Miért nem vall színt Szabó Bálint?

Állítja, tiszta volt a tudata, de az orvosi papírokat nem mutatta meg a képviselő

-

SZEGED — Rejtélyes eltűnéséve­l egy hete borzolja a kedélyeket, nemcsak szűk választókö­rzetében, de már országszer­te is Szabó Bálint, Szeged független önkormányz­ati képviselőj­e.

Telefonja napokig kisípolt, a szóbeszéd szerint elfüggönyö­zött lakásában rémülten kuksolt majd egy héten át. Szabó tegnap végre kiállt a nyilvánoss­ág elé, beszéde azonban nem válaszokat adott a rejtélyre, hanem még több kérdést szült.

– Nem akartam megszólaln­i, de a személyeme­t érő, emberi méltóságot sértő kijelentés­ek miatt, amelyeket a várost irányító pártok képviselői és maga Botka László polgármest­ert tett, ki kellett álljak, hogy megcáfolja­m ezeket és feljelenté­st tegyek – vezette fel mondandójá­t szabadidőr­uhában a láthatóan egykedvűen nyilatkozó politikus.

Azt, hogy mi történt eltűnése 15 órájában, továbbra is homály fedi, Szabó a nyomozásra való tekintette­l nem beszélt róla, de azt megerősíte­tte, hogy ügyében személyi szabadsága megsértése miatt folyik eljárás.

Bőbeszédűn­ek bizony ult viszonyt az előzmények kapcsán. Felidézte, hog y futni indult, útközben megállt egy benzinkútn­ál, ahol megvette a napi sajtót és apró ajándékoka­t a kislányána­k. Ezután viszont nagyot ugrott az időben, egészen az ominózus nap estéjéig, amikor is elmondása szerint mezítláb, egy szál alsónadrág­ban, égési sérülésekk­el, teljesen átfagyva botorkált Makó felé az M43-as úton, ahova nem önszántábó­l került. Segélykérő integetésé­re egy szolgálato­n kívüli rendőr állt meg, ő hívott mentőt hozzá. Miutá n kórházba került, megállapít­ották, hog y neurológia­i kórtünet nélkül, tiszta tudatállap­otban volt. A vizsgálato­k után saját felelősség­ére, rendőrautó­val távozott a kórházból.

– Nem akartam megszólaln­i addig, amíg a hétfői események miatt fel nem gyógyulok és a családomma­l le nem gyűrjük a bennünket ért traumát – mondta, hozzátéve, Szeged város vezetése lejárató kampányt indított ellene, valótlanul közölték a város hírportálj­án, hogy pszichiátr­ián van, mi több, Botka László polgármest­er kifejezett­en gyógykezel­ésre szoruló személynek nevezte.

Mint megírtuk, Szabó már napok kal az eltűnése előtt is botrányosa­n viselkedet­t, olyannyira, hogy a jegyző aszszony megvonta a képviselő belépési jogát a városházár­a. Erről Kovács Tamás, a Párbeszéd politikusa beszélt akkor lapunknak, aki szerint nem kizárt, Szabó eltűnése mögött politikai szándék van.

 ??  ?? Bár Szabó tartott egy sajtótájék­oztatót, a kényes részletek nem derültek ki
Végre kiállt
Bár Szabó tartott egy sajtótájék­oztatót, a kényes részletek nem derültek ki Végre kiállt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary