Blikk

Éles József csapatát Geszti pörgettefe­l

A világválog­atott kézis szerint a fiatalok sokat tanulhatna­k a zenésztől

-

Időnként még olyan embertől is lehet hasznos tanácsokat kapni, aki sosem volt az adott sportág mérkőzésén. És ez nem csak okoskodás, ha Éles József (52), a korábbi kétszeres világválog­atott kézilabdáz­ó mondja, neki el lehet hinni... Márpedig Éles, az NB I-ben újonc Veszprémi KKFT ügyvezetőj­eként motivációs tréningre hívta fiatal játékosaih­oz

Geszti Pétert (56), s a dalszövegí­ró, zenész, reklámszak­ember saját tapasztala­tán keresztül tudta elmondani, ő hogyan tudott megbirkózn­i a nehézségek­kel.

Éles nem tagadja, maga is nag y rajongója Gesztinek, aki persze természete­sen nem emiatt tartott másfél órás motivációs előadást a kéziseknek.

– Németh Józsefnek, az egyik szponzorun­k ügyvezetőj­ének meséltem nemrég, hogy gyerekkoro­m óta kedvelem Geszti karakterét. Mint kiderült, ők jól ismerik egymást, én pedig szerettem volna egy találkozót öszszehozn­i, innen jött az előadás ötlete. Szerintem remekül sikerült,

a srácok is tátott szájjal hallgatták, nagyon jók voltak a visszajelz­éseik. biztos, hogy másnap Orosházán nyerni tudtunk – mesélte lapunknak mosolyogva Éles.

De miről is beszélt Geszti? Nem a zárás-leválásról vagy a védekezésr­ől, hiszen mint Éles elmondta, kiderült, az előadó soha életében nem volt még kézilabdam­eccsen. Mégis tudott olyat tanácsolni, aminek bárki hasznát veheti: hogyan lehet felállni a kudarcból.

– A zt szoktam mondani, csak olyasmiről szabad beszélni, amiről az embernek személyes élménye van. Ezér t rög tön azza l kezdtem, hogy nem a kézilabdár­ól lesz szó, ahhoz ők jobban értenek, mint én. Nem voltam sportoló, de

nekem is sok „meccsem” volt az életem során, a tapasztala­taimra támaszkodv­a tudok hitelesen beszélni arról, hogyan lehet vert helyzetekb­ől felállni.

Sok példát hoztam erről, más sportolókt­ól és a saját pályafutás­omból is. Ilyen a Nemzeti Vágta, amikor elindított­uk, az első év komoly anyagi és presztízsv­eszteségge­l járt. Elmeséltem, milyen stratégiai és érzelmi pontokon mentem át, amelyek révén vesztett pozícióból sikereset tudtunk alkotni – árulta el a Rapülők frontember­e. – A cél az, hogy a pozitív példákat felhasznál­va ilyen helyzetekb­en nézőpontot váltsanak, az aggodalmat csökkentsé­k és maximális koncentrác­ióval forduljana­k a kihívások felé. Nagyon örültem, hogy sikerült megtalálni a közös hangot a srácokkal.

 ??  ?? Éles József szerint az NB I-ben újonc csapat tagjai tátott szájjal figyelték az előadást
Tátott szájjal
Éles József szerint az NB I-ben újonc csapat tagjai tátott szájjal figyelték az előadást Tátott szájjal

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary