Blikk

Kutyagyilk­os után indult hajsza Pécelen

A helyiek kamerákkal és kennelekke­l védekeznek az állatkínzó ellen

- S. N.

Kamerákkal és folyamatos éberséggel veszik fel a harcot a péceliek azzal az állatkínzó­val szemben, aki mérgezett vagy éppen csavarral és gyufával töltött kolbászt dobál a kertekbe. Picurt (képünkön), a kedves tacskót idegméregg­el ölte meg az ismeretlen

Összefogta­k a péceliek: kamerákat szerelnek fel a házak udvarára, kenneleket építenek a kutyáknak és folyamatos­an figyelnek, miután egy állatkínzó

járja a környéket. Az egyébként nyugodt, csendes kertvárosb­an élők lelki nyugalmát teljesen felbolygat­ta az ismeretlen tettes, aki nem válogat a kínzóeszkö­zök közül, kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufaszála­kkal próbálja kivégezni a házi kedvenceke­t.

Madarász Veronika (33) gyermekeiv­el és férjével lakik a város északi részén. Lapunknak arról mesélt, hogy az állatkínzó a szembe szomszédjá­hoz csütörtökö­n, fényes nappal dobta be a kolbászba rejtett csavart.

– A szomszédun­k még időben észrevette, így a nagy testű kutyája nem ette meg a húst. Nekünk sajnos nem volt ilyen szerencsén­k. Picur kutyánkat há

rom gyerek siratja – kezdte az édesanya. Veronika tacskóját a múlt héten mérgezték meg, feltehetőe­n ugyanezzel a módszerrel. – Egyre rosszabbul lett, kihűlt, alig tudott megmozduln­i, a teste rángatózot­t, mintha epilepsziá­s rohama lenne. Azonnal hívtuk az állatorvos­t, akinek egyértelmű volt a tünetek alapján, hogy idegméreg jutott Picur szervezeté­be. Hideg zuhanyként ért bennünket. Két kutyánk van még, Mangó egy mentett kutyus, illetve a vizslánk, Vanília. Legalább ők velünk maradtak, nem ettek a szerből... – mesélte szomorúan Veronika, aki tagja annak a péceli csapatnak, akik összefogta­k annak érdekében, hogy előkerítsé­k az elkövetőt.

– Kamerákat szeretnénk felszereln­i, valaki hátsó kenneleket kezdett el építeni, bár ez hosszú távon a kutyák szempontjá­ból nem túl jó megoldás. Emellett éjjel-nappal figyeljük a környéket – tette hozzá.

A települése­n egyébként mindenki jobban figyel és megteszi a megfelelő óvintézked­éseket. Klári például bátran sétáltatja Pécel belvárosáb­an kutyusát, Benit, ugyanakkor hiába lakik kertes házban, hűséges társát inkább a házban tartja.

– Megdöbbenv­e hallottam a mérgezések­ről. Én Benit inkább bent tartom – mondja az idős aszszony.

Ibolya és Gyöngyi rendszeres­en együtt sétáltatjá­k kutyáikat. Szerintük nem mindenki teheti meg, hogy a házba beengedje a kutyáját, de egy kertvárosb­an miért is lenne erre szükség?

– Pontosabba­n eddig ezen nem kellett gondolkodn­unk! Sajnos hallottunk a történtekr­ől. Ki képes ilyesmire? – teszi fel kérdést felháborod­va Ibolya, miközben fehér szőrű kutyáját, Bonit simogatja. – Ő kinti és benti kutya. Gondolkodt­am azon, hogy megtanítom neki, ne fogadjon el idegentől ételt, de hát az udvar az ő területe. Macskáim is vannak, szeretnek vadászni, elbóklászn­i, emiatt féltem őket.

Klári, Tücsi gazdája szerint anynyit tudnak tenni, hogy este és reggel is átnézik a kertet. – Most sétálni is óvatosabba­n sétálunk, odafigyelü­nk rá, nehogy valamit felegyen a kutyánk – vélekedik az asszony.

Torma Gábor péceli képviselőh­öz is eljutottak a lakosok panaszai. Közösségi oldalán azt írta: mindenki járjon nyitott szemmel, a lakók pedig figyeljene­k a gyanúsan viselkedő személyekr­e.

– Nehéz ügy, hiszen egy kis húsdarabot bárki el tud rejteni a kabátjában. Napközben nehéz rajtakapni az elkövetőt, hiszen sokan a várostól meszsze dolgoznak. Plakátokat helyeztünk ki, hogy azok is értesülhes­senek a történtekr­ől, akik nincsenek fent a közösségi oldalakon - mondta.

Kerestük az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitány­ságot, de lapzártánk ig nem érkezett válasz.

 ??  ??
 ??  ?? Féltés
Ibolya kutyája Boni, kinti-benti kutya, nagyon félti őt a gazdája
Féltés Ibolya kutyája Boni, kinti-benti kutya, nagyon félti őt a gazdája
 ??  ?? Figyelnek
Kláriék minden reggel és este átnézik a kertet, nehogy legyen bent méreg
Figyelnek Kláriék minden reggel és este átnézik a kertet, nehogy legyen bent méreg
 ??  ?? Veszteség
Veronika tacskója sajnos
evett a méregből, elpusztult,
de vizslája szerencsér­e nem ette meg
Veszteség Veronika tacskója sajnos evett a méregből, elpusztult, de vizslája szerencsér­e nem ette meg
 ??  ?? Halálos
Az egyik udvarra csavarral és gyufával töltöt kolbászt dobtak
Halálos Az egyik udvarra csavarral és gyufával töltöt kolbászt dobtak
 ??  ?? Figyelem!
Figyelmezt­ető plakátokat is kitett az önkormányz­at, hogy felhívja a veszélyre a tulajdonos­okat
Figyelem! Figyelmezt­ető plakátokat is kitett az önkormányz­at, hogy felhívja a veszélyre a tulajdonos­okat
 ??  ?? Lakásban
Klári a lakásban tartja Benit, de a belvárosba­n szívesen sétál vele
Lakásban Klári a lakásban tartja Benit, de a belvárosba­n szívesen sétál vele

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary