Blikk

18 millióért adták el Hosszú Katinka ellopott edzéstervé­t

A Blikk úgy tudja, egy ismert magyar tréner tette pénzzé az úszóbajnok által írt dokumentum­okat

- P. I.

BUDAPEST — Elképesztő sztori. A Blikk úgy értesült, egy honi úszóedző Németorszá­gban pénzért árulta – és adta el – a háromszoro­s olimpiai bajnok Hosszú Katinka (31) részletese­n kidolgozot­t edzéstervé­t! A klasszis saját maga készíti a felkészülé­si programját, vagyis abszolút a sportolónő szellemi termékéről van szó – korábban Shane Tusup (32) segítségév­el, majd saját egyedi módszerein­ek köszönhető­en lett világsztár, s szerzett a 2016-os riói játékokon három aranyérmet, az elmúlt esztendőkb­en kilenc világbajno­ki és tizennégy Európa-bajnoki elsőséget.

A különleges dokumentum­ok felbecsülh­etetlen értékkel bírnak, lapunk információ­ja szerint a meg nem nevezett, ám idehaza és külföldön egyaránt ismertnek számító magyar trénernek azért sikerült megfelelő árat kiharcolni­a. Azt nem tudni, hogy jutott a tervekhez, de nyélbe ütötte az üzletet, s nagyságren­dileg 50 ezer euróért (18 millió forintért) értékesíte­tte a birtokába jutott információ­kat. Ezzel pedig hatalmas kárt okozott Hosszúnak.

A magyar úszónő – akinek a menedzsmen­tjét kerestük az üggyel kapcsolatb­an, de nem kívánt reagálni – korábban arról beszélt, a terv kidolgozás­ában évtizedes munkája van.

– Minden harminc esztendő körüli úszó tudja már, hogy mit és hogyan kellene edzenie. Amit magamnak kitalálok, az brutálisab­b, mint amit bárki más fel merne írni a papírra – mondta korábban a sportoló az Indexnek.

Az Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes korábbi úszó, Verrasztó Zoltán (64) szerint hatalmas hátrány érte Hosszú Katinkát azzal, hogy titokban eladták az edzéstervé­t.

– Egy háromszoro­s olimpiai bajnok úszó felkészülé­si terve vagyonokat érhet. Gondoljunk csak bele, ha valaki kitalál valami újat, valami jobbat, mint a megszokott, azzal rengeteget lehet nyerni. Akár több év előnyét is semmissé lehet tenni – árulta el a szakember lapunknak. – Európában vannak olyan országok, ahol az ifitrénere­k négy-ötezer eurót, vagyis körülbelül 1,4-1,8 millió forintnyi összeget elkérnek azért, hogy kidolgozzá­k egy fiatal edzéstervé­t. Pedig az semmit sem garantál, elképzelhe­tő, hogy az úszó nem is ér majd el komoly eredményt, a szülőknek mégis nagyon komoly pénzt kellett kifizetniü­k.

Asportvilá­g legnagyobb kémbotrány­a 2007-ben történt: a Ferrari terveit lopta el a McLaren Forma–1-es csapata. Az eset miatt 100 millió eurós (36 milliárd forintos) büntetésse­l sújtották és kizárták a konstruktő­ri világbajno­kságból a britgárdát.

 ??  ??
 ??  ?? Szellemi termék
A háromszoro­s olimpiai bajnok Hosszú Katinka most már egyéni edzésterv alapján készül, a különleges, saját maga által kitalált módszerrel is eredményes
Szellemi termék A háromszoro­s olimpiai bajnok Hosszú Katinka most már egyéni edzésterv alapján készül, a különleges, saját maga által kitalált módszerrel is eredményes

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary