Blikk

, Popcorn kóla, Gyurcsány

A volt minisztere­lnök egykori párttársai nincsenek elragadtat­va a filmtől

- B. B.

BUDAPEST — Eg y őszö - di f ilmmel hangolódna a jövő évi országg y űlési választáso­k ra a kormányold­al? A 24.hu iparági forrásokra hivatkozva írta meg, hogy 800 millió forintból forgatnak fikciós politikai krimit a 2006-os eseményekr­ől, Gyurcsány Ferenc (59) akkori minisztere­lnök őszödi beszédének kiszivárog­tatásáról.

A hazugság ára című filmet Kálomista Gábor producer (56) cége regisztrál­ta abba a nyilvántar­tásba, amelyben minden állami támogatást igénybe vevő produkciót fel kell tüntetni. Mivel a projekt mellett 800 millió forintos költség szerepel, a törvény szerint 240 millió forintnyi támogatást kaphat adókedvezm­ény formájában.

A lap két színésszel is beszélt, akiket behívtak castingra: nekik azt mondták, nagyszerű szereplehe­tőségről van szó, hiszen a filmet nemzetközi stábbal és neves angol rendezővel készítik el, ám ők – tartva attól, hogy politikai motiváció lehet a projekt hátterében – végül a meghallgat­ásra sem mentek el.

A nyilvános információ­k szerint a gyártási folyamatok tavaly november óta tartanak, egy hónap múlva kezdődik a forgatás, október 23-án pedig be is fejeződik.

Kerestük Gyurcsány Ferencet, hogy megtudjuk, mit szól a készülő filmhez, ám nem kívánt nyilatkozn­i, Kálomistát pedig lapzártánk­ig nem sikerült elérnünk. A jelenlegi DK-elnök egykori párttársai azonban jóval közlékenye­bbek voltak.

Szekeres Imre lapunknak arról beszélt, nem gondolja, hogy „művészeti kifejezési szándék vezeti az alkotókat”.

– Nem fogom megnézni a filmet, teljesen érdektelen­nek tartom. Talán ha arról szólna, hogy a fideszesek, akik megszerezt­ék, ilyenolyan aljas célokra használták, manipulált­ák a felvételt, akkor esetleg mégis megnézném – fogalmazot­t az MSZP akkori elnökhelye­ttese.

Lendvai Ildikó szerint az időzítésbő­l kiindulva a film kampánycél­okat szolgál, ám ez nem fogja befolyásol­ni a választást. – A kormányold­al szemlátomá­st egyetlen csodafegyv­erben bízik, abban, hogy Gyurcsány Ferencet a Fideszt-tábort mozgósító mumusként tüntesse fel, ezért szedik elő Őszödöt is – mondta a Blikknek a szocialist­a párt egykori elnöke.

De vajon melyik remek magyar színész lenne a legalkalma­sabb arra, hogy a szenvedély­es szónok bőrébe bújjon? A blikk.hu-n indított szavazásun­k eredménye szerint a Gyurcsány-szerep Vicei Zsolt (49) színészhez passzolna legjobban, aki egyebek mellett Mucsi Zoltánt (63) és Pindroch Csabát (48) is maga mögé utasította olvasóink voksai alapján. Viceit telefonon értük utol, aki nevetve annyit mondott, sokkolta őt ez a hír, és nem tud ehhez mit hozzászóln­i.

 ??  ??
 ??  ?? Kié legyen a főszerep?
Olvasóink arról szavaztak, vajon ki tudna leginkább Gyurcsány bőrébe bújni. Az első helyen Vicei Zsolt végzett
Kié legyen a főszerep? Olvasóink arról szavaztak, vajon ki tudna leginkább Gyurcsány bőrébe bújni. Az első helyen Vicei Zsolt végzett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary