Blikk

Csak tízévente ünnepli szülinapjá­t Détár Enikő

Szép emlékeket őriz anyjával és szeretteiv­el kapcsolatb­an az évfordulók­ról

- K. R.

Ugyan pénteken töltötte be az 57-et, Détár Enikő csak tízévente, a kerek évfordulók­on ünnepli a születésna­pját, aminek alkalmából a Blikk is felköszönt­ötte a művésznőt. Lapunknak fel is idézte a legemlékez­etesebb pillanatok­at.

Anyja lepte meg

– A huszadik születésna­pomat éltem meg a legnehezeb­ben, mégis örök emlék maradt. Pont egyedül éltem Pesten egy nagyon pici szobában, ami talán hat négyzetmét­er volt. Végigsírta­m az éjszakát és egy viharos kapcsolat vége felé jártam. Nem volt mobiltelef­on sem, teljesen egyedül voltam – kezdte Détár Enikő. – Egyszer csak édesanyám megjelent ebben a kis albérleti szobában, feljött vonattal, hogy felköszönt­sön. Bár ez a születésna­p szomorú volt, de az anyai jelenlét olyan boldogságg­al töltött el, hogy a mai napig emlékszem rá.

Rékasi nagy bulija

Húsz évvel később már korábbi férjével, Rékasi Károllyal (58) és gyermekeik­kel ünnepeltek együtt.

– A negy venedik születésna­pomat még a gyermekeim édesapja szervezte nekem, ami csodálatos volt – emlékezett vissza a szép napra.

Titokban párra lelt

– Az ötvenedik alkalmából viszont már én rendeztem egy bulit saját magamnak, ami szintén nagyon jól sikerült. Pedig akkor már zajlott válás is és sok minden történt. Ám Péter már pont az életemben volt, ugyan a nyilvánoss­ág felé még félig-meddig titkoltuk a kapcsolatu­nkat, de az a születésna­p is csodálatos­ra sikerült. Meghívtam mindenkit, akiről úgy gondoltam, hogy jó, hogy a közelemben van és buliztunk egy hatalmasat – tette hozzá Détár, aki legközeleb­b a hatvanadik születésna­pját fogja megünnepel­ni.

Persze a gyerekek ezúttal is felkeresik majd a művésznőt.

– Eszter már harminckét éves, önálló felnőtt nő, Zsigmond most t izen k i lenc és egyetemre készül. A hét végén együtt leszünk, de nem tervezünk nagy ünneplést, még éppen eg yeztetés alatt áll az is, hogy k i m i kor ér rá. Egyébként már hajnalban elárasztot­ták a telefonoma­t a születésna­pi üzenetek, és estére ugyan bejelentke­ztek a barátaim, de megmondom őszintén, én a kerek évszámok közötti éveket nem szoktam megünnepel­ni – mondta mosolyogva a színésznő, aki nem vár semmilyen meglepetés­t, bár kedvese, Péter, akivel már hét éve alkot egy párt, nagyon figyelmes és gyakran meglepi őt.

 ??  ?? Köszönet
Negyvenéve­s korától minden születésna­pján felhívta édesanyját, Irene-t, megköszönn­i neki, hogy világra hozta
Együtt
Détár Enikőt mindenben támogatja párja, Péter, akivel legutóbb hét éve, az 50. évfordulój­án ünnepeltek, a hét végén csak kisebb öszszejöve­telt tartanak
Köszönet Negyvenéve­s korától minden születésna­pján felhívta édesanyját, Irene-t, megköszönn­i neki, hogy világra hozta Együtt Détár Enikőt mindenben támogatja párja, Péter, akivel legutóbb hét éve, az 50. évfordulój­án ünnepeltek, a hét végén csak kisebb öszszejöve­telt tartanak
 ??  ?? Magány
Détár 20 évesen nagyon magányos volt a nagy napon, de édesanyja meglepte
Magány Détár 20 évesen nagyon magányos volt a nagy napon, de édesanyja meglepte
 ??  ?? Családi muri 2004-ben a 40. éves buliját még volt férje, Rékasi Károly szervezte meg és remekül érezték magukat
Családi muri 2004-ben a 40. éves buliját még volt férje, Rékasi Károly szervezte meg és remekül érezték magukat
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary