Blikk

Elmenekült a fájó emlékek elől Renáta

A kislány keresztany­ja is bíróság elé áll a gyerek halála ügyében

- Lakat Eszter

Nem bírta tovább, elköltözöt­t lakásából a negyedikrő­l lezuhant Pannika (†3) keresztany­ja, Renáta. A fiatal nő pár méterre lakott a tragédia helyszínét­ől, ahányszor kilépett a kapun, újraélte a borzalom minden pillanatát. Egy ideig harcolt az érzéseivel, azt gondolta, hogy egy idő után talán valamelyes­t enyhül a fájdalom, de nem így lett, ezért végül belátta: egyetlen választása van, egy messzi városban új életet kezdeni.

Négy év vel ezelőtt Pannikára a keresztany­a vigyázott, mert a szülei mindketten éjszakai műszakban dolgoztak. Az ideiglenes bébiszitte­rnek azonban hamarabb el kellett jönni a lakásból, mint ahogy a szülők hazaértek, így a pici egyedül maradt a negyedik emeleti albérletbe­n. A mai napig rejtély, hogy ezután pontosan mi történt, ami biztos: a kislány kizuhant az ablakon. Apukája a ház előtt talált rá, nem sokkal később a kórházban meghalt a kicsi.

– A mai napig nagyon meg

v isel Pa n n i k a elvesztése, ezért is költöztem el. Egyszerűen nem bírok ott létezni, ahol ez a borzalom megtörtént. Én egy házzal laktam arrébb, így amikor csak kiléptem az ajtón, újra feltört be

lőlem minden fájdalom. A végén már úgy éreztem, hogy az az egyetlen megoldás, ha a fiammal és a párommal elköltözün­k. Jelenleg jó meszszire élünk Kistarcsát­ól, talán így egyszer enyhül a fájdalom, amit érzek – tolmácsolt­a fájdalmas vallomását ügyvédjén keresztül a Blikknek Pannika keresztany­ja.

A Blikk információ­i szerint a fiatal anyukát annyira megviselte Pannika elvesztése, hogy rengeteget fogyott, gyakorlati­lag csont és bőr a mai napig. Közben azzal is szembe kell néznie, hogy az ügyből rendőrségi eljárás lett, már a vádemelés is megtörtént. A szülőket és Renátát is kiskorú veszélyezt­etésével vádolják. A tragikus történetet tovább árnyalja, hogy a kislány halála után rengeteg furcsaság derült ki, többek között az édes

anya a poligráfos vizsgálato­n is megbukott.

A szülők azt állították, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy Renáta magára hagyja a kislányt, miközben a hazugságvi­zsgáló kimutatta, hogy az anya biztosan tudott erről a nem elhanyagol­ható információ­ról.

– Ügyfelem az első perctől mondta, sőt SMS-üzenetekke­l is tudta bizonyítan­i, hogy

A kislány a negyedik emeleti ablakból zuhant ki többször jelezte a szülőknek, konkrétan az anyának, hogy mikor kell elmenni a lakásból. Nem tehetett mást, időre be kellett érnie a munkahelyé­re. Renáta nem fél a bírósági tárgyalást­ól, hiszen az eljárás alatt is végig igazat mondott. Nem vagyok meggyőződv­e arról, hogy védencem magatartás­ával kimerített­e a vádiratban foglalt tényállást. Ennek megítélése az ügyben eljáró bíróság feladata – szögezte le Renáta ügyvédje, dr. Varga Zoltán.

 ??  ??
 ??  ?? Pannikát egyedül hagyták a lakásban, mert mindenkine­k dolgoznia kellett
Pannikát egyedül hagyták a lakásban, mert mindenkine­k dolgoznia kellett
 ??  ?? A végzetes napon Renáta vigyázott a kicsire, de el kellett indulnia dolgozni
A végzetes napon Renáta vigyázott a kicsire, de el kellett indulnia dolgozni
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary