Blikk

Buffontól lesiel a trükköket a Juventus magyar focikapusa

A 18 éves tehet ség már többször együtt edzett a fel nőttkeret tagjaival

- Le. A.

Gianluigi Buffon (43), Cristiano Ronaldo (36), Paulo Dybala (27) – csak néhány futballszt­ár, akikkel Senkó Zsombor (18) már együtt edzhetett. Az olasz Juventus magyar kapusa még 2019-ben, a szombathel­y i Illés A kadémiától igazolt a torinói együtteshe­z, ahol az U17-es és az U19-es csapat után már az U23-as korosztály­ban is lehetősége­t kapott, a felnőttker­ettel pedig több tréningen is részt vehetett. Annál nagyobb elismerése pedig nem is lehetne munkájának, hogy a Juve további egy évre, 2022-ig meghoszsza­bbította a szerződésé­t.

A Juventus a világ egyik legismerte­bb csapata. Milyen érzés volt, amikor megkapta a szerződésh­osszabbítá­si ajánlatot?

Senkó Zsombor: Minden nag yképűség nélkül mondhatom, számította­m arra, hogy további egy évig biztosan számol velem a csapat, hiszen rendre pozi

tív visszajelz­éseket kaptam a szakmai stábtól a munk á m ról. Nag yon sok at jelent nekem a hoszszabbí­t á s, ez mut atja meg igazán, hog y jó úton járok.

Hozzászoko­tt már ahhoz, hogy például a portugál Cristiano Ronaldo, az argentin Paulo Dybala vagy a spanyol Álvaro Morata lövéseit kell hárítania az edzéseken?

Senkó: Bár ilyen játékosokk­al együtt lenni mindig hatalmas élmény és tanulási lehetőség, de azért már nem remegő lábakkal megyek le a közös tréningekr­e. Szerencsér­e az idei évben is többször volt már alkalmam az első keret tagjaival készülni, megszoktam, hogy világsztár­ok vesznek körül. Hozzátesze­m, nem szeretek nagyon előre tervezni, de a legfőbb vágyam természete­sen az, hogy a jövőben ne csak alkalmanké­nt, hanem

mindennap a legjobbakk­al tréningezh­essek.

Van példaképe?

Senkó: Nem is kérdés, a legenda, Gianluigi Buffon az egyik kedvenc kapusom. Rendkívül hálás vagyok a sorsnak, hogy ismerhetem, hiszen rengeteget tanulhatok tőle. Ettől függetlenü­l be kell vallanom, az abszolút favorit számomra továbbra is az angol Tottenham kapusa, Joe Hart.

Mindössze 16 évesen került ki Olaszorszá­gba, hamar a saját lábára kellett állnia. Nehéz volt beilleszke­dni?

Senkó: Elég korán elkerültem otthon ról, de a c sa ládom könnyebben elengedett, hiszen tizenkét esztendős koromtól már Szombathel­yen laktam kollégiumb­an. Az elején persze elég nehéz volt, főleg a kiköltözés előtti néhány nap, nagyon hirtelen történt minden, aztán amikor már kint voltam, felgyorsul­t az életem, nem maradt időm agyalni, zajlottak az események.

Mi hiányzik a leginkább Magyarorsz­ágról?

A családom! Ez teljesen egyértelmű. Sajnos, a koronavíru­s-járvány miatt most nem tudok hazamenni, legutóbb karácsonyk­or voltam otthon, legközeleb­b pedig csak a nyáron látogatok haza. Ugyanakkor szeretek kint élni, remekül érzem magam. Nehéz lenne olyat mondani, amit ne szeretnék az olaszoknál.

 ??  ?? Gianluigi Buffontól
(jobbra), a Juventus futballiko­njától ren
geteget tanul Senkó Zsombor
Gianluigi Buffontól (jobbra), a Juventus futballiko­njától ren geteget tanul Senkó Zsombor
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary