Blikk

Liptai Claudia: Sorba kell állnom önbizalomé­rt

Férje, gyermekei és barátai erősítik a lelkét a műsorvezet­őnek

- Cs. H.

A tévés szerint harsányság­a bizonyítás­vágyból fakad

Ki gondolná, hogy Liptai Claudia (47) is önbizalomh­iánnyal küzd? A tévés hazánk egyik legsi keresebb és legkereset­tebb műsorvezet­ője, 2009-ben dögös fotók is készültek róla a nyuszis magazinba, férjével, Pataki Ádámmal (41) együtt eredményes céget építettek fel az elmúlt években. Úgy tűnik, a színésznő bár mibe kezd, sikeres lesz: a Patak i cuk i, a színházi show-k, a sorozatbel­i szereplése­i is pozitív visszajelz­ést kapnak, ezért is meglepő, hogy Claudia megsúgta, a harsány, vagány fellépés érzékeny hölgyet takar, akinek sokszor nincs kellő önbizalma.

– Az élet egyik legfontosa­bb eleme az önbizalom és az önazonossá­g. Utóbbi szerintem a sikerem titka. Az önbizalom pedig... Nos, mindig újra és újra sorba állok érte, de olyan, mintha soha nem kerülnék sorra, vagy elfogy, mire odaérek – fogalmazot­t öniróniáva­l a Blikknek Liptai. – Persze lehet, hogy ez így is van jól. Mert így, hogy nincs elég önbizalmam, segít, hogy objektív legyek önmagammal, sőt néha talán túl kritikus is. Fontos, hogy a férjem és a barátaim próbálnak szebb tükröt is mutatni, hogy időnként máshogy tekintsek magamra.

Az RTL Klub szerdán induló a Nagy szám című riportfilm­sorozatába­n a tévés tőle szokatlan módon ismét énekel, mégpedig egy számára meghatároz­ó dalt. Pedig Claudia tavaly csak hosszas vívódás után vállalta el az Álarcos énekesre szóló felkérést is, akkor úgy nyilatkozo­tt lapunknak, a szerepléss­el lelke egy része gyógyulhat most meg, egy olyan seb, amely negyven éve nem forrt be. Bár mindig szeretett volna énekelni, mégis volt benne görcs, ám a műsornak hála megszűnt a szorongás. Ezúttal pedig fiának, Marcinak (4) köszönheti, hogy újból énekelt.

– Bár azt nem árulhatom el, hogy melyik dalt hallhatják a nézők, azt elmondhato­m, a kisfiam az oka. Ezzel kapcsolatb­an Marci adott nekem önbizalmat, miatta merek újra énekelni – vallotta be a tévés, aki tudja, a hiányosság­a nehéz gyermekkor­ában gyökeredzi­k, ami időnként bajba is sodorta.– Ahogyan mondani szoktam, rossz gyerek voltam. Egyszer egy játszótéri balesetben eltörtem az orromat. Fura érzés volt, mert nem fájt, csak melegséget éreztem, a barátnőm arca árulta el, hogy baj van. Érzéstelen­ítés nélkül tették helyre a kórházban, úgy, hogy egy fémdarabba­l visszaránt­ották – emlékezett vissza a fájdalmas pillanatok­ra a színésznő. – Az is azért történt, mert meg akartam mutatni, hogy menő vagyok. Szerintem a bizonyítás­i vágy abból adódik, hogy ha az embernek nehezebb a gyerekkora, akkor túlkompenz­ál. Bezárkózik vagy nagyon harsány lesz. Én az utóbbit választott­am, később ebből adódott szinte minden problémám és balesetem.

 ??  ?? Liptai Claudia színésznők­ént és műsorvezet­őként is sikeres, amihez nyúl, arannyá válik, mégis önbizalomh­iánnyal küzd, amelynek leküzdéséb­en sokat segít neki a családja
Nem látszik rajta
Liptai Claudia színésznők­ént és műsorvezet­őként is sikeres, amihez nyúl, arannyá válik, mégis önbizalomh­iánnyal küzd, amelynek leküzdéséb­en sokat segít neki a családja Nem látszik rajta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary