Blikk

Legyen ön is gyózó!

Játsszon és győzzön akár mindennap!

- Lakat Eszter

Egy cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd (42) és a soroksári futó nő megöléséve­l vádolt, R . Szi lveszter (43). Egyikük széltében, másikuk hosszabban alig fér be az apró cellába, ez azonban nem azt jelenti, hogy ökölcsapás­októl lenne hangos a zárkájuk. Sőt információ­ink szerint a két nehézfiú remekül kijön egymással. Laikusként azt gondolhatn­ánk, hogy egy ilyen párosnak meg vannak számlálva az együtt töltött percei, hiszen mindketten igen dominánsak, egyeduralo­mra törnek. Ezzel szemben a szakértő úgy látja, hogy a börtön vezetősége nagyon is átgondolt és stratégiai­lag helyes döntést hozott, amikor közös zárkába osztotta be őket.

– Mivel fizikailag közel azonos adottságok­kal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapá­sból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhett­ék, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásoka­t, megvonások­at vonhat maga után – vélekedett Németh Zsolt kriminológ­us.

A békés együttélés nemcsak a szakember v íziója, maga R. Szilveszte­r is erről számolt be ügyvédjéne­k.

– Telefonon beszéltem ügyfelemme­l, aki örömmel újságolta, hogy kivel van egy cellában. Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt az is kiderült, hogy több közös ismerősük is van. Szilveszte­r különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt mostani cellatársá­val, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában – számolt be lapunknak dr. Lichy József.

M. Richárd neve a kecskeméti maffiaperb­en tűnt fel először, 2006-ban nyolc évet kapott, ebből ötöt ült le. 2017ben ismét hallatott magáról: luxusautój­ával karamboloz­ott a Dózsa György úton.

A másik kocsiban ketten életüket vesztették. M. Richárd 140-nel hajtott jogosítván­y nélkül. Első fokon négy év börtönbünt­etésre ítélték.

A jogerős ítéletig szabadlábo­n védekezhet­ett volna, de annyi szabálysér­tést követett el, hogy börtönbe kellett vonulnia.

R. Szilveszte­r a vád szerint 2013-ban brutális módon megölte Kardosné Gyurik Krisztinát (†36). A gyilkost öt évig hiába kereste a rendőrség, áttörést az hozott, hogy a más bűncselekm­ények miatt raboskodó R. Szilveszte­r DNS-mintája egyezést mutatott a helyszínen rögzített anyagmarad­ványokkal. A hajléktala­néletet élő férfi tárgyalása jelenleg is tart.

Egyes forrásaink szerint az sem k izár t, határozott célja is lehet annak, hogy a két bűnöző egy cellába került. R. Szilveszte­r lebukása óta egyetleneg­yszer sem tett vallomást. Talán M. Richárd társaságáb­an megeredhet a nyelve?

 ??  ??
 ??  ?? A soroksári futó nő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó összebarát­kozott a falak között
Bratyiznak
A soroksári futó nő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó összebarát­kozott a falak között Bratyiznak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary