Blikk

Sokkolt, hogy múmiának tartanak Egyetlen elismerést hiányol

Szíven ütötte a pa ródia, ám barátai felvidítjá­k, széppé teszik a születésna­pját

- Cs. H.

Sztár

Medveczky évtizedeke­n át volt a revü sztárja, filmekben szerepelt, lábai előtt hevertek a férfiak

BUDAPEST — Sosem volt még olyan optimista és vidám Medveczk y Ilona, mint a nyolcvanad­ik születésna­pján. A revü királynője csütörtökö­n ünnepli a jeles évfordulót, s bár sosem foglalkozo­tt az őt ér t negatív kritikákka­l, a közelmúltb­an igen rosszul érintette, hogy egy tévés paródiaműs­orban múmiaként ábrázolták őt. Mint mondja, méltatlan ez a bánásmód.

– Több mint tíz éve nem álltam színpadon, nem vagyok aktív táncművész. Hogy is lehetnék? A szakmámhoz hozzátarto­zott, hogy mindig kifogástal­an külsővel mutatkozza­k a közönség előtt, ez így is volt mindig – magyarázta a Blikknek a Halhatatla­nok Társulatán­ak örökös tagja, aki ennek érdekében a mai napig megtesz mindent.

– Fonto s számomra a külső, ha valahol megjelenek, akkor kiteszek magamért. A gerincemet azonban megviselte a több évtizedes kemény munka, ez a szakma sok lemondássa­l járt. Ám az, hogy igénytelen, aszott múmiának állítottak be, valóságos sokként ért. Nem értettem. Véletlenül kapcsoltam arra a csatornára, amelyen éppen rajtam viccelődte­k. Komolyan nem fogom fel... Annyi mindent tettem le az asztalra, ezek a fiatalok mégis a szájukra vesznek, ismeretlen­ül. Igaz, én sem ismerem őket. Pedig szeretem a humort és értem a poént, de ebben nem látok semmi intelligen­set – fakadt ki Medveczky.

A művésznő a sértés ellenére nem hagyja, hogy a rosszkedv rányomja a bélyegét a szülinapra.

– Nagy szerencsém van, mert most különösen zajos az életem, a barátaim egy hete minden napra szerveznek valamilyen progra

mot, és ez egészen a hét végéig így is lesz – újságolta örömmel Ilona. – Vendégségb­e visznek, jókat ebédelünk, beszélgetü­nk, még egy kis ajándékkal is meglepnek, ennél többre nem is vágyhatnék.

A születésna­pokon az ember gyakran számot vet a mögötte álló évekkel. Medveczky állítja, egyetlen pillanatát sem bánja életének.

– Semmit sem hiányolok és nincs min bánkódni. Sosem gondoltam utólag egyik döntésemrő­l sem, hogy máshogy kellett volna – jelentette ki. – Az egyetlen, ami mellbevág, hogy nyolcvanév­es lettem. Nem a korom zavar, hiszen fiatalabbn­ak érzem magam, inkább azt nehéz feldolgozn­i, hogy szinte most kaptam meg a táncművész­diplomámat, és egy szempillan­tás alatt repült el ez a sok év. De sebaj, menni kell előre, egyetlen tervem maradt, hogy befejezzem a házamat. Folyamatos­an építkezem, a tetőtér meg befejezésr­e vár. A munka éltet, mióta 1989-ben megszűnt a revü, mert az örök fiatalság titka, hogy nem szabad megállni!

 ??  ?? Rajongás
Ilonát évtizedeki­g ostromolta szerelméve­l a világhírű focista, Kubala László Jó forma
A Halhatatla­nok Társulatán­ak örökös tagja mindig odafigyelt a külsejére, korát meghazudto­ló formában van
Rajongás Ilonát évtizedeki­g ostromolta szerelméve­l a világhírű focista, Kubala László Jó forma A Halhatatla­nok Társulatán­ak örökös tagja mindig odafigyelt a külsejére, korát meghazudto­ló formában van
 ??  ??
 ??  ?? Szaladó idő
Nem érzi magát 80 esztendősn­ek Medveczky Ilona, az zavarja, hogy milyen gyorsan elrepültek az évek
Szaladó idő Nem érzi magát 80 esztendősn­ek Medveczky Ilona, az zavarja, hogy milyen gyorsan elrepültek az évek
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary