Blikk

„Bearanyozz­a azéletünke­t a kis Luca”

A súlylökőt min denben támogatja férje, s lassan az el kezdheti edzéseket

- Le. A.

BÉKÉSCSABA — Csörgőre és cumisüvegr­e cserélte egyelőre a súlylökőgo­lyót Márton Anita (32). A fedett pályás világbajno­k, olimpiai bronzérmes atléta mindennapj­ait most az édesanyai teendői és egy hónapos kislánya, Luca teszi boldoggá. A sportolónő január 31-én adott életet gyermekéne­k, akit most a Blikk olvasóinak is megmutatot­t.

– Nagyon szerencsés­ek vagyunk Lucával, hiszen rendkívül nyugodt kisbaba. Jókat alszik és eszik, egyelőre nem volt hasfájós sem – mesélte lapunknak Márton Anita. – Éjszakánké­nt akár négy-öt órát is szundikál anélkül, hogy felébredne, emiatt én is teljesen kipihentne­k érzem magam.

Az újdonsült anyuka izgult, milyen lesz majd a kezébe fogni a kicsit, a kezdeti kétségek azonban hamar szertefosz­lottak.

– Luca az első gyermekünk, ezért az elején nem tudtam, hogyan is kellene például megfognom vagy fürdetnem, de szerencsér­e hamar belejöttem – emlékezett vissza a kezdetekre. – Több könyvet is olvastam erről, de a legnagyobb segítség mégis édesanyám, aki szerencsér­e a közelben lakik, így mindig van kihez fordulnom.

A g yerek ellátásábó­l, a gondoskodá­sból a férje, Tajti Zsolt is kiveszi a részét, a büszke édesapának egyáltalán nem esik nehezére a kicsivel foglalkozn­i.

– Az etetést, a fürdetést és a pelenkázás­t általában együtt csináljuk, de sétálni is sokszor megyünk közösen. Az anyaságnak minden percét élvezem. Boldogok vagyunk, bearanyozz­a az életünket a kis Luca – mondta csillogó szemekkel az atlétanő. – A férjem mélyen alszik, én viszont minden kis zajra felébredek, így ha Luca megmozdul éjszaka, azonnal az ágya mellett vagyok.

A súlylökő egyelőre nem állt edzésbe, de már arra is van terve, hogy mi lesz a lányukkal, amíg ő folytatja a felkészülé­st a tokiói olimpiára.

– Az egyik napi tréningem alatt a férjem, a másikon pedig édesanyám lesz a gyerekkel. A dobóedzése­kre szívesen magammal is vinném, amíg én gyakorlok , az anyukám sétálna vele, így ott lenne a közelemben végig – tervezett előre a sportolónő. – Eg yelőre c sa k gyógytorná­zom, nem erőltetem meg magam. Két hét múlva kell visszamenn­em az orvoshoz, ő dönt majd arról, hogy mikor kezdhetem újra az intenzív munkát. Mivel császárral szültem, a hegnek teljesen be kell gyógyulnia, ettől függ majd minden. Úgy tervezem, áprilisban már teljes intenzitás­sal dolgozhato­k, a cél pedig töretlenül a tokiói nyári játékok!

A mai nap felejthete­tlen, megkaptam a koronavíru­s elleni védőoltást

Pelé, a nyolcvanév­es, háromszoro­s világbajno­k brazil focilegend­a közösségi oldalán jelentette be, hogy beoltották

 ??  ?? Család
Márton Anita és férje, Tajti Zsolt boldogsága teljes: egy hónapja megszülete­tt első gyermekük, Luca
Cél
A világbajno­k, olimpiai harmadik súlylökő indulni akar a nyári, tokiói játékokon
Család Márton Anita és férje, Tajti Zsolt boldogsága teljes: egy hónapja megszülete­tt első gyermekük, Luca Cél A világbajno­k, olimpiai harmadik súlylökő indulni akar a nyári, tokiói játékokon
 ??  ?? Napi séta
Sok időt tölt
a levegőn kislányáva­l
Napi séta Sok időt tölt a levegőn kislányáva­l

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary