Blikk

Maszk nélküli szelfi miatt támadják Dárdait

A magyar trénert megbünteth­etik, de akár a futballist­ái egészségét is veszélybe sodorhatja

- L. Cs.

BERLIN — Nem elég, hogy csapatával a kiesés ellen küzd, a f utballpály­án k ív ül is kellemetle­n pillanatok­at él át Dárdai Pál (44), a német élvonalbel­i Hertha vezetőedző­je ugyanis egy fodrászáva­l készült szelfi miatt magyarázko­dhat. A korábbi magyar szövetségi kapitány a középső fiával, a csapatát erősítő Mártonnal (19) ment el hajat vágatni egy berlini szalonba, látogatásu­k után pedig öszszeállt­ak egy közös képre fodrászukk­al – maszk azonban csak a fiatal hátvéden volt hármuk közül. A fotót Dárdai fia és a fodrász is megosztott­a saját Instagramj­án, s bár azóta lekerült az oldalról, a német sajtó figyelmét nem kerülte el.

– Csak a fotó erejéig vettem le a maszkomat. A hajvágás alatt végig az arcomon volt, ahogy a fiamnak is – magyarázta Dárdai a Bild érdeklődés­ére.

A lap szerint a Hertha klublegend­ája szabálysér­tést követett el, a helyi járványügy­i előírások megszegésé­ért minimum 50 euróra (kb. 18 ezer Ft) büntetheti­k. Ekkora összeg kifizetése nem jelenthet gondot számára, ennél sokkal kellemetle­nebb lenne, ha a szabálysze­gés miatt elkülöníte­nék a csapattól. Vagy ami még rosszabb, az együttesné­l felütné a fejét az eset után a járvány, s neki vagy játékosain­ak karanténba kellene vonulni.

Tegnap lapunk elérte a szelfit készítő fodrászt, de nem kívánt nyilatkozn­i. Nem csoda, hiszen akaratlanu­l is bajt okozott.

– Németorszá­gban sem túl jó a járványhel­yzet, a fodrászsza­lonokat nemrég nyitották újra. A maszkhaszn­álat ott is kötelező a vendégek számára a fertőzésve­szély miatt. A futballban szereplőkr­e kiemelten odafigyeln­ek, ez tehát semmiképpe­n nem szerencsés, példamutat­ó magatartás – mondta lapunknak az eset kapcsán Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügy­i főosztályá­nak egykori vezetője.

A Herthánál nem ez az első kínos ügy a pandémia kezdete óta: májusban a klub elefántcso­ntparti légiósa, Salomon Kalou (35) felelőtlen­sége okozott botrányt. Az öltözőben filmezte le, ahogy csapattárs­aival az előírásoka­t semmibe véve pacsiztak és énekeltek, nem tartották meg a kötelező távolságot egymástól.

 ??  ?? Hibázott
Dárdai Márton (balról) és Pál szelfit csinált a fodrásza kérésére, az edző le is vette a maszkot – nem kellett volna
Hibázott Dárdai Márton (balról) és Pál szelfit csinált a fodrásza kérésére, az edző le is vette a maszkot – nem kellett volna
 ??  ?? Viseli
Dárdai, ha kell, munka közben visel
maszkot
Viseli Dárdai, ha kell, munka közben visel maszkot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary