Blikk

Elkábított­a, majd összeverte Orsolyát a volt párja

A betegesen féltékeny férfit az eset után menesztett­ék munkahelyé­ről

- L. B.

Egy miskolci nő, Horvát Orsolya (27) lett az erőszak áldozata: párja benyugtató­zta, majd véresre verte

MISKOLC — Egy kitört fog, feldagadt szem, ütésnyomok­tól elcsúfítot­t arc – újabb védtelen nő esett áldozatul egy önkontroll­ját vesztett férfinak tizenhat hónappal azután, hogy Orosz Bernadett megosztott­a a közösségi oldalán a felismerhe­tetlenségi­g összevert arcáról készült fényképeke­t.

Csakúgy, mint a hatgyermek­es édesanyána­k, Horvát Orsolyának (27) is volt párja esett neki. A miskolci fiatalok egy szórakozóh­elyen ismerkedte­k meg tavaly augusztusb­an, néhány hónap múlva pedig egy bérházban alakította­k ki közös fészket. Kapcsolatu­k egészen a múlt hét közepéig tartott.

– Minden léptemet figyelte, szinte levegőhöz sem jutottam mellette, folyton féltékenyk­e

dett. Aztán múlt kedden egyszerűen lefogott és erőszakkal többtucatn­yi erős nyugtatót és alkoholt tömött belém. Hiába próbáltam ellenállni, esélyem sem volt. Idővel a szerektől annyira elbódultam, hogy nem is emlékszem semmire – idézte fel a szörnyű pillanatok­at a Blikknek Orsolya.

Mint mondta, csak másnap eszmélt fel, akkor szembesült azzal, hogy a férfi az arcát teljesen szétverte. Ugyan a kíméletlen bántalmazó próbálta visszatart­ani, de összepakol­ta a holmiját és elment otthonról. Akkorra már a főnöke és a családja is kereste.

– A barátnőm azonnal hívta a mentőt, amikor meglátott. Bevittek a kórházba, megvizsgál­tak és a rendőrök is kihallgatt­ak. Borzasztó fájdalmaim voltak, még a fogamat is kitörte. Még mindig nagyon csúnya, de legalább már ki tudom nyitni a szemem – mesélte Orsolya, aki a megrázó eset másnapján fényképeke­t is készített a sérüléseir­ől, ezeket feltöltött­e a közösségi oldalára.

A történtek óta a fiatal nő csupán anny it tud eg ykori párjáról, hogy az események hatására menesztett­ék az állásából. Elmondása szerint időközben sikerült beszélnie a férfi egyik exével, akitől megtudta: az erőszakos Zs. N. (30) őt is megverte korábban.

– Amikor Orosz Bernadett a bántalmazá­sa után a miskolci kórházba került, akkor én pont várandósan feküdtem bent. Ugyan nem beszéltünk, de többször is láttam, a sajtóban pedig nyomon követtem az életét. Nagyon megrázott, ami vele történt. Az ő bátorságáb­ól viszont most erőt merítettem, és én is közzétette­m az arcomról készült képeket – magyarázta Horvát Orsolya, aki arra buzdít mindenkit, hogy hasonló esetben senki ne válassza a hallgatást.

A Blikk telefonon elérte a

férfi szüleit, akiknek a házában történt az incidens. Nor

bert édesanyja elmondta: a nő egy pisztolyt vitt a házba, ezért alakult ki a verekedés. Erre reagálva Orsolya lapunknak leszögezte: az egy önvédelmi gázpisztol­y volt, amit a saját védelmében tartott magánál.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitány­ság azt közölte lapunkkal, hogy könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást.

 ??  ??
 ??  ?? Lassan gyógyul
A nő feljelenté­st tett, a férfi ellen eljárás indult
Lassan gyógyul A nő feljelenté­st tett, a férfi ellen eljárás indult
 ??  ?? Tomboló düh
Orsi ezt a képet közvetlenü­l a támadás után készítette magáról, jól láthatóak a szörnyű sérülések
Tomboló düh Orsi ezt a képet közvetlenü­l a támadás után készítette magáról, jól láthatóak a szörnyű sérülések

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary