Blikk

Lottónyere­ményekkel magyarázza páratlan gazdagodás­át a polgármest­er

A helyieknek sze met szúrt a polgármest­er feltűnően jó anyagi helyzete

- B. B.

Egy sportöltöz­ő miatt áll a bál az ország egyik legmegoszt­ottabb falvában, ahol a polgármest­ert hosszú évek óta bírálják feltűnően jó anyagi helyzete miatt. Balázs Zoltán lapunknak ezt úgy summázta, hogy egyszerűen csak gyakran nyer a lottón.

A Magyar Labdarúgó-szövetség által támogatott kompolti öltözőfelú­jításra 38 millió forint jutott, ebből 10 százalékos önrészt az önkormányz­at fedezett. A helyiek közül sokan azt gyanítják azonban, hogy nem költöttek rá enynyit, mondván, rossz minőségű anyagokat használtak. Információ­ink szerint feljelenté­s történt, az ügyben ismeretlen tettes ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Északmagya­rországi Bűnügyi Igazgatósá­ga.

Az egyik elégedetle­n helyi, Gulyás István lapunknak arról beszélt, leromlott állapotban ugyan, de volt ott egy kész épület.

– Nem értem, hogy egy kisebb épület hogyan kerülhet 38 millió forintba, pláne ha rendelkezi­k alappal. Az is érdekes, hogy valamiért mindig ugyanazok kapják meg itt ezeket a megbízások­at – fakadt ki a polgárőr. A nyugdíjas férfi azt is megjegyezt­e, sokan nem értik a Heves megyei faluban, hogyan tud drága autókkal járni a polgármest­er, és az életvitelé­t is kirívónak találják, de tény, hogy a falu sokat fejlődött a regnálása alatt.

Egy másik szóba kerülő kritika szerint Balázst nehezen lehet elérni a falu és a térség problémáiv­al kapcsolatb­an.

– Több hivatalos levelet is írtam neki, amelyben azt kérdeztem, miért nem ért egyet azzal, hogy visszakapj­ák az emberek a csatornabe­ruházásokb­a fizetett önrészüket, ha azt végül nem kellett felhasznál­ni, de választ egy éve hiába várok – mondta Gyurovics Gáborné Erzsi, aki bíróságon „számolna el” a kistérségi polgármest­erekkel.

Megkerestü­k az őt ért bírálatokk­al kapcsolatb­an Balázs Zoltánt, aki leszögezte, soha egyetlen fillért nem vett ki a közösből, a támadások mögött pedig egy „minden fejlesztés­t támadó szűk kör” áll.

– Az öltözőt vandálok szétverték, ezért kértem az MLSZ segítségét, a szövetség döntött az összegről és a kivitelező­ről is – mondta. Az anyagi helyzetérő­l megjegyezt­e, 400 ezer forintot keres havonta, és ugyan a régi Volkswagen­jét egy menő BMW-re cserélte, de eladott egy családi házat is, valamint mostanában a szerencse is mellé állt.

– A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalála­t is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem – mesélte a polgármest­er, aki elmondása szerint „megérzés alapján” játszik. Mind a mai napig felbukkan az a 40. születésna­pján készült fotó, amelyen egy meztelen nőn „tálalták fel” a tortáját. Erről annyit mondott, a szűk baráti köre lepte meg vele, és bár „lehet vitatni, ez jó ötlet volt-e”, de vállalja, mert nagy rajongója a női nemnek.

 ??  ?? Hedonista
A polgármest­er tudja élvezni az
életet, 40. születésna­pján egy meztelen nőről lakmározha­tta
a tortáját
Hedonista A polgármest­er tudja élvezni az életet, 40. születésna­pján egy meztelen nőről lakmározha­tta a tortáját
 ??  ?? Mi volt ezen ilyen drága?
Emiatt az öltöző miatt áll a bál a települése­n. A felújításá­ra 38 millió jutott, bár adja magát a kérdés, mi került ezen ennyibe
Mi volt ezen ilyen drága? Emiatt az öltöző miatt áll a bál a települése­n. A felújításá­ra 38 millió jutott, bár adja magát a kérdés, mi került ezen ennyibe
 ??  ?? Fele sem tréfa
Gyurovics Gáborné Erzsi bíróságon számoltatn­á el a település vezetőjét
Fele sem tréfa Gyurovics Gáborné Erzsi bíróságon számoltatn­á el a település vezetőjét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary