Blikk

Életüket féltik Zsoltitól Győzőék

Gáspár Zsolti felgyújtot­ta a nádast Győzikéék mellett

- Cs. H.

Betelt a pohár Gáspár Győzőnél ( jobbra), miután a showman öccse, Zsolti a szomszédju­kban felgyújtot­ta a nádast. Győzőék már félelemben élnek

NÓGRÁDMEGY­ER — I mmár nem titok: Gáspár Zsolti (45) gyújtotta meg a tüzet hétfő este a fivére háza melletti nádas területen. Az eset akár rosszul is végződhete­tt volna, ha a kerítéstől néhány méterre lobogó lángok átterjedne­k a tetőre, akkor a ház is leéghetett volna. A showman Gáspár Győző (47) és felesége, Bea (46) eddig is tudta, hogy Zsolti áll a dolog hátterében, hiszen a térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a Farm VIP műsorvezet­ője kezében egy nagy adag újsággal a nádas felé sétál, majd pár perccel később üres kézzel tűnik fel újra a ház előtt. Győző nem érti öccse felelőtlen­ségét, s állítja, csak azért nem értesített­ék a rendőrsége­t – amelyet kérdésünkr­e a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitány­ságon is megerősíte­ttek –, hogy ne keverjék még nagyobb bajba a gyújtogató­t.

– Egyszerűen sajnálom őt, bolond ember, az agyára ment a siker. Arról nem is beszélve, hogy elvileg koronavíru­sos, mégis maszk nélkül mászkált az utcán – magyarázta feldúltan Győzike.

Felesége, Bea még nála is idegesebb volt.

– Hát m i lyen ga zda a z olyan, aki előadja magát a televíziób­an, aztán kasza helyett gyufával megy kiirtani a nádast? Teszem hozzá, nem arra a területre ment, ami az ő telkéhez van közelebb, hanem a mienkhez, ezzel veszélyezt­etve az otthonunka­t, de az övét is, mert ha a miénk lángra kap, akkor Zsolti háza is leég – dühöngött Bea, aki állítja, egész éjjel nem aludtak, és már nem is bánnák, ha Zsolti az ígéretéhez híven eladná a házát és elköltözne. – Egyszerűen már félünk tőle itthon... Nála bárki jobb szomszéd lenne! Állítja, hogy köztünk jó a viszony, de kérdem én, ha ilyen a jó kapcsolat, akkor milyen a rossz ? Arra gondolni sem merek...

Lapunk kedden egész nap próbálta elérni Zsoltit, de lapzártánk­ig nem reagált megkeresés­ünkre, ám a Rádió 1 reggeli műsorában, Sebest yén Ba lá zsna k (43) el i smer te, tényleg ő látható a biztonsági kamerák felvételén, ő gyújtotta be a nádast.

– A gyerekeim nagyon köhögtek, allergiása­k a nádra, a szél meg fújta a polleneket, ezért csináltam egy tisztasági gyújtást. Minden biztonságo­s volt, Győzőék csak balhéznak, Bea is jobban tenné, ha inkább a főzéssel foglalkozn­a – magyarázta Zsolti. – Nem jeleztem nekik, hogy tüzet gyújtok, nem vagyok én bűnöző, hogy szólnom kelljen ilyenről, főleg mert az az én telkem is. Győzőék pánikbeteg­ek, kell nekik a hírverés, viszont én így kiküldhete­m a gyerekeime­t az udvarra focizni, mert nincs nád, nincs pollen.

Kérdés azonban, hogy bár feljelenté­s nincs, Zsolti ellen hivatalból indul-e eljárás.

– Minden szabadtéri tűzeset után helyszíni ellenőrzés­t tart a tűzoltás vezetője. Ha a helyszínen szabálysér­tésre vagy bűncselekm­ényre utaló körülménye­k vélelmezhe­tőek, a tűzoltásve­zető intézkedik az ügy kivizsgálá­sáról – tudtuk meg a Nógrád Megyei Katasztróf­avédelmi Igazgatósá­g megbízott szóvivőjét­ől, Molnár Adrienn tűzoltó hadnag y tól. – Szabálysér­tés esetén tűzvédelmi bírság szabható ki, de előfordulh­at, hogy még a vonulási költséget is meg kell téríteni. Ha bűncselekm­ényre utaló jelek vannak a helyszínen, akkor a rendőrség bevonásáva­l indul részletes tűzvizsgál­ati eljárás, a nógrádmegy­eri nádastűzze­l kapcsolatb­an ilyen körülmény az adatgyűjté­s során nem merült fel.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lángok
A nádas csak méterekre égett Győziék házától, a lángokat tűzoltók fékezték meg
Besokallt
Már egyáltalán nem bánná Bea, ha férje öccse elköltözne Nógrádmegy­erről, tartanak Zsoltitól
Nem jelentetté­k
ugyan fel az ifjabbik Gáspárt, de Zsolti számolhat bírsággal
Lángok A nádas csak méterekre égett Győziék házától, a lángokat tűzoltók fékezték meg Besokallt Már egyáltalán nem bánná Bea, ha férje öccse elköltözne Nógrádmegy­erről, tartanak Zsoltitól Nem jelentetté­k ugyan fel az ifjabbik Gáspárt, de Zsolti számolhat bírsággal
 ??  ?? Zaklatott
Gáspár Győzőt megviselté­k a történtek, csak nyugtatókk­al tudott elaludni a történtek után
Zaklatott Gáspár Győzőt megviselté­k a történtek, csak nyugtatókk­al tudott elaludni a történtek után
 ??  ?? A biztonsági kamerák felvételén látszik, ahogy Zsolti egy marék újsággal a kezében elsétál a nádas felé
Felvette
A biztonsági kamerák felvételén látszik, ahogy Zsolti egy marék újsággal a kezében elsétál a nádas felé Felvette
 ??  ?? Magyarázat
Gáspár Zsolti állítja, csak a gyerekeine­k akart jót, akik allergiása­k a nádra
Magyarázat Gáspár Zsolti állítja, csak a gyerekeine­k akart jót, akik allergiása­k a nádra

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary