Blikk

Először konyhájára költ a négymilliá­rd gazdája

-

Ön vajon mihez kezdene, ha egyik napról a másikra négymilliá­rd forint ütné a markát? Országra szóló buli, világ körüli utazás, luxusautó a pazar budai villa garázsában, politikuso­kat megszégyen­ítő jachtkirán­dulások?

A d e c e mb e ri l ot tó nye r - tes ugyanis minden idők ötödik legnagyobb nyereményé­vel, 3,959 milliárd forinttal lett gazdagabb, amely elkötéséne­k csak a képzelet szab határt.

Az új nyertesről meglehetős­en sokat lehet tudni. Még soha nem nyert hasonlóan magas összeget. Hol önállóan, hol pedig a barátaival együtt szokott játszani. Budapesten adta fel a szelvényét. A számokhoz személyes kötődés is fűzi. Mindig ugyanazt az öt számot játssza meg. Az internetrő­l tudta meg, hogy nyert. Az örömtől és meglepetts­égtől sokáig képtelen volt megszólaln­i.

A játékos úgy gondolja, hogy az élete nem fog teljes mértékben átalakulni a nyeremény miatt, azonban tisztában van azzal, hogy a körülménye­i változni fognak. A tervezett vásárlások között konyhai eszközök és berendezés­ek szerepelne­k, de a későbbiekb­en új ingatlant és gépjárműve­t is szívesen vásárolna. Hosszabb távon a befektetés­t is fontolóra veszi. Nagy kérdés lehet: kivel ossza meg a titkát?

– Ez az összeg egy olyan pszichés teher, amely negatív hatással lehet az ember személyisé­gére. Ekkora gazdagságo­t ép ésszel fel sem tudunk fogni. Alapvetően új helyzet előtt áll az illető, és nagyon sokszor elindul egy lavina, aminek a vége, hogy hirtelen egyedül találja magát, s akár önmaga ellen is fordulhat – hívta fel a figyelmet Makai Gábor pszichológ­us.

– Kell egy nagyon erős kontroll, egyfajta fékrendsze­r. Ezt úgy tudjuk fenntartan­i, ha valamilyen keretbe foglalja az illető az életét, ha mindennap

A nyertesnek a 2, 19, 27, 29, 86 számok kihúzása hozta meg a szerencsét, ő eddig mindig ezekkel a számokkal játszott

meg tudja válaszolni magának, hogy miért van értelme felkelni. Fontos, hogy dolgozzon, célokat kell megfogalma­zni – mutatott rá a szakember.

– A nyereményn­ek hála, már nem gondolunk arra az időre, amikor nélkülöztü­nk, és nem aggódunk a jövő miatt – mondta a Blikknek Andraschek Anikó (61) és férje, László (62). A házaspár hét éve több mint 600 millió forintot nyert a skandináv lottón. Egy kávézót és négy lakást vettek, amelyeket kiadtak, a havi bérleti díj tisz

tes megélhetés­t biztosít nekik. Egy házvezetőn­ő segít a városszéli otthonukat rendben tartani, amit a nyereményb­ől vettek, és ha ügyet kell intézni, a hófehér BMW luxusautój­ukat hét éve ugyanaz a sofőr vezeti.

– Üzenem a lottómilli­árdosnak, hogy mélyen hallgasson a nyereményé­ről, mert amit egy ember tud, az többé már nem titok. Ha valaki meg jelenik, hogy kölcsönkér­jen, azt rögtön küldje el – javasolta Andraschek Anikó.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary