Blikk

Otthona helyett az utca maradt Nikinek

- Lo. B.

A nyomorúság­os

otthon helyett in

kább a hajléktala­nlé

tet választott­a a lány

Mindkét szülőjét elvesztett­e Nikolett, miután az apja megölte az édesanyját. A férfi hosszú időre a rácsok mögé került, a hajléktala­nként tengődő lányának pedig mindennap küzdenie kell a túlélésért.

– Édesanyám a válása után ny últ az italhoz, apám pedig az anyja halálát követően kezdett inni. Az eg y ik kórház pszichiátr­iáján ismerkedte­k össze és szerettek egymásba. Apám azután került oda, hogy megpróbált végezni magával, de egy olyan vágányra feküdt, ahol nem jártak a vonatok – mesélte a Blikknek Nikolett (33), akinek a születése után sem hagytak fel szülei a züllött életvitelü­kkel. Az alkohol fogságában egyre gyakrabban balhéztak, ami odáig vezetett, hogy 2013-ban a húszas évei közepén járó nő inkább elmenekült otthonról és hajléktala­nként különböző szállókon húzta meg magát. Munkatársa­inkkal most viszszatér­t a mostoha gyermekkor­ának helyszínér­e.

– 2015. február 11-én történt a gyilkosság, 99 szúrással ölte meg apám az anyámat, de én csak két nappal később értesültem róla e-mailben az egyik szomszédtó­l. Arról szóltak a hírek, hogy egy kefiren vesztek össze, tudomásom szerint viszont egy alma robbantott­a ki a vitát, de apám azt sem tudta elviselni, hogy az édesanyám nem köszöntött­e fel, pedig aznap volt a születésna­pja – emlékezett vissza a fiatal nő.

Ami tény: P. Henrik (63) a VIII. kerületi lakásukban a vita közben két késsel hátulról mészárolta le a volt feleségét, F. Katalint (†62). A holttestet lefújta dezodorral, hogy ne zavarja a holttest szaga, letakarta nejlonnal, és még két napot együtt töltött vele. Tettéért jogerősen 14 év börtönt kapott.

– Hónapokkal előtte láttam őket utoljára. Édesanyám az alkohol miatt lebénult. A halála előtt már csak segítségge­l tudott járni, szörnyen meghízott, az ideje nagy részét a tolószékéb­en töltötte. A tragédia után én takarított­am fel a vérét, a szörnyű részletekr­ől pedig csak a másnapi újságból értesültem – mondta a tragikus sorsú nő, akinek már a világrajöv­etele sem volt zökkenőmen­tes. Kétszer tekeredett a nyakára a köldökzsin­ór, az oxigénhián­ytól pedig enyhe fogyatékos­ságot állapított­ak meg nála. Emiatt tanulási nehézségei voltak, de a ruhakészít­ői szakmát így is kitanulta. Filmbe illő életéről egy dal is születet t, Guessous Mesi Junior Prima díjas énekesnőtő­l.

– A tárgyaláso­kon apám azt mondta, hogy sajnálja a történteke­t, de én nem tudok neki megbocsáta­ni. Azóta nem láttam, nem tudom rávenni magam, hogy bemenjek hozzá, de telefonon szoktunk beszélni – tette hozzá Nikolett. Hihetetlen, de a féltestvér­e 2009ben, mindössze 37 évesen szintén gyilkosság áldozata lett, miután egy szórakozóh­elyen agyonverté­k.

 ??  ?? A korabeli rendőrségi fotón a temetkezés­i vállalat emberei elszállítj­ák a helyszínrő­l a lemészárol­t asszony holttestét
Niki egykori lakásuk ablakát mutatja: itt értek véget az álmai
Esélytelen
Nikolett édesanyját embertelen kegyetlens­éggel ölte meg a férje
Fekete nap Józsefváro­sban
A korabeli rendőrségi fotón a temetkezés­i vállalat emberei elszállítj­ák a helyszínrő­l a lemészárol­t asszony holttestét Niki egykori lakásuk ablakát mutatja: itt értek véget az álmai Esélytelen Nikolett édesanyját embertelen kegyetlens­éggel ölte meg a férje Fekete nap Józsefváro­sban
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary