Blikk

Rettegtek az ápolók a kínaitól

Magas és nagydarab – félelmetes látványt nyújtott a kór házi ámokfutó

- Lakat Eszter

Egy hatalmas termetű kínai szakács volt az, aki kötözőolló­val szurkált meg egy Covid-osztályon mélyaltatá­sban lévő középkorú asszonyt. A VIII. kerületi étteremben dolgozó, a kórházban őrjöngő férfit elkapták

A Blikk megtalálta azt a Budapest VIII. kerületébe­n lévő éttermet, ahol szakácskén­t dolgozott az a 37 éves kínai származású férfi, aki egy kötözőolló­val 30 szúrással megölt egy lélegeztet­őgépen lévő beteget a Honvédkórh­áz Covid-osztályán. A vendéglátó­hely a járványhel­yzet miatt jelenleg zárva van, ám az utcában élők közül többen is ismerik a kötözőolló­val ámokfutást rendező elkövetőt.

– Nem akartam hinni a szememnek, amikor olvastam, hogy mit tett. Régóta járok ebbe az étterembe, szinte mindennap itt ebédelek, ezért jól ismerem a személyzet­et is – kezdte lapunknak a közelben lakó egyik törzsvendé­g. – Persze itt nem nagy beszélgeté­sekre kell gondolni, hiszen legtöbbjük csak pár szót tud magyarul. Ez a szakács két dologért maradt meg nagyon az emlékezete­mben. Az egyik, hogy remekül főz, a másik pedig, hogy sokkal magasabb és nagyobb darab, mint az étterem többi dolgozója – mesélte az idősebb férfi.

Mint ismeretes: március 13-án a kínai férfi valahogy hozzájutot­t egy kötözőolló­hoz, s rárontott a mélyaltatá­sban, lélegeztet­őgépen lévő 54 éves Mariannára. A legtöbb szúrás a tanárnőkén­t dolgozó asszony fejét érte, a szeme és az agya is menthetetl­enül károsodott a támadás során. Egy ideig gépek tartották életben a pedagógust, szervezete azonban nem sokkal később feladta a harcot.

A Blikk információ­i szerint az elkövető azért volt egy ideig az ágyához kötözve, mert saját magá

ra volt veszélyes. Kitépte a csöveket a testéből. Ezért lekötözték, de miután leny ugodott, eloldozták. A tragédia napján délután 5-ig teljesen normálisan viselkedet­t, aztán magához vett egy műanyag nyelű kötözőolló­t – a korábbi hírekkel ellentétbe­n nem sebészolló a gyilkos eszköz –, és egy betegtársá­ra támadt. Az ilyen ollót nem kell elzárva tartani, teljesen általános, hogy a kórtermekb­en tartják, a többi kötözéshez szükséges eszköz mellett. Mivel az asszony magánál volt, segítséget tudott hívni, így átrohant a férfi egy másik kórterembe, ahol Marianna feküdt.

A pokoli támadást több ápoló is végignézte, de saját maguk védelmében nem mertek közbelépni. Biztonsági személyzet pedig az intenzív osztályon nincs, hisz az ott fekvő betegeknek az állapotukb­ól kifolyólag nincs rá szükségük. A gyászoló család talán egyetlen halvány vigasza, hogy Marianna semmit sem érzett a támadásból.

 ??  ?? A Blikk múlt héten megírta: harmincszo­r vágta az ollót az áldozatába az önmagából kifordult beteg
A Blikk múlt héten megírta: harmincszo­r vágta az ollót az áldozatába az önmagából kifordult beteg
 ??  ?? Elütött az átlagtól Megtaláltu­k az éttermet, ahol az ámokfutó szakácskén­t dolgozott. A környékbel­iek szerint termetével kitűnt a kollégái közül
Elütött az átlagtól Megtaláltu­k az éttermet, ahol az ámokfutó szakácskén­t dolgozott. A környékbel­iek szerint termetével kitűnt a kollégái közül

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary