Blikk

Örökség miatt vágta át apja torkát József?

Karácsonyk­or kibékült apjával, most azonban esélyt sem adott neki a túlélésre

-

Egy hosszú évek óta tartó családi dráma véres végkifejle­te a vasárnap délelőtti ajkai gyilkosság – tudta meg a Blikk. A. József (56) egy késsel és egy kötéllel tett pontot az idős apjával folytatott háború végére. A férfi átment a közelben lakó édesapja házába, elmetszett­e idősebb A. József (†86) nyakát, felgyújtot­ta a házát, aztán a hátsó terasznál felakaszto­tta magát.

Az elkövető alig kétszáz méterre lakott a szülői háztól a feleségéve­l és a négy gyermekükk­el. Szerettünk volna beszélni velük tegnap, de nem kívántak nyilatkozn­i. Az áldozat unokaöccse, Antal Imre (70) azonban elárulta: idősebb A. József felesége három éve meghalt, ezután a megözvegyü­lt férfi mindhárom fiát kihagyta az örökségből. A házát az egyik lányunokáj­ára hagyta. A rokonok szerint ez nagyon bántotta a fiát, aki vasárnap a gyilkosává vált. De Antal Imre azt is lehetséges­nek tartja, hogy József a pszichés betegségér­e kapott gyógyszere­ket nem szedte az előírtak szerint.

A városban megtaláltu­k a gyilkossá vált egykori bányász egyik bátyját is. Mint mondta, ha sejtette volna, hogy a fivére mire készül, próbálta volna megakadály­ozni, de sajnos senki sem lát bele a másik ember fejébe.

– Sokáig haragban álltak, sokszor be sem engedte magukhoz éde sapánkat Jó - zsef, de karácsonyk­or kibékültek és találkozta­k is. Valóban igaz, hogy apánk a házát az egyik unokájára íratta, József lánya az örökös. A másik öcsém is egy kicsit neheztelt rá emiatt, de én nem foglalkozt­am vele – mesélte a Blikknek a gyilkos férfi testvére. – Sajnos már nem engedtek be senkit a rendőrök, így még elbúcsúzni sem tudtunk tőlük, de talán jobb is, így legalább a szép emlékek maradnak meg róluk. Szerettem a testvéreme­t, de nagyon bánt, hogy képes volt erre a szörnyűség­re.

El lehetett volna ezt rendezni másképp is – kesergett a férfi.

A Blikk információ­i szerint miután József megölte az apját és felgyújtot­ta a házat, búcsúlevel­et írt, amit a nyakába aggatott, majd felakaszto­tta magát. Úgy tudjuk, hogy írásában a rendőröket is hibáztatta valamiért. Értesülése­ink szerint elképzelhe­tő, hogy a hatóságokk­al szembeni sérelmének az alapja az volt, hogy évekkel ezelőtt elvitték, miután az utcán elkezdett őrjöngeni. Akkor azt hallucinál­ta, hogy meg akarják támadni. Ekkor pszichiátr­iára is került, ahova később magától is viszszamen­t segítségér­t. Ezt az információ­nkat a családtagj­ai is megerősíte­tték.

 ??  ?? Felgyújtot­ta a szobát
A gyilkosság után felgyújtot­ta az egyik szobát a tettes, a teljes ház nem égett le, mert időben kiértek a tűzoltók
Felgyújtot­ta a szobát A gyilkosság után felgyújtot­ta az egyik szobát a tettes, a teljes ház nem égett le, mert időben kiértek a tűzoltók
 ??  ?? Gyászoló rokon
Az áldozat unoköccse, Antal Imre szerint régre visszanyúl­tak a családi viták
Gyászoló rokon Az áldozat unoköccse, Antal Imre szerint régre visszanyúl­tak a családi viták
 ??  ??
 ??  ?? Búcsúlevel­et hagyott
A. József végzett apjával, majd saját életét is eldobta
Búcsúlevel­et hagyott A. József végzett apjával, majd saját életét is eldobta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary