Blikk

Túlélte az agyvérzést, de legyőzte a Covid

-

Koronavíru­sban veszítette el édesanyját Erika és Jani több mint egy héttel ezelőtt. 76 éves édesanyjuk januárban

kapott stroke-ot, ami után egy budapesti kórházba került, később egy rehabilitá­ciós intézményb­en lábadozott. Minden egyes nap videóban üzent gyerekeine­k: ne aggódjanak érte, hamarosan mehet haza. Nem így lett.

– Nagyon jól haladt a rehabilitá­ciója, gyógytorná­sz, logopédus járt hozzá. Folyamatos­an telefonon tartottuk a kapcsolato­t, mert nem mehettünk be hozzá. Egy hónapig minden rendben volt, jól érezte magát, aztán a szobatársa koronavíru­s-pozitív lett, pár napra rá pedig

ki

Jóllakotta­n az alvás is könnyen megy egy kiadós ebed után

Az apró mókusok egyelőre macskatáps­zert kapnak, aztán lassan jön a mogyoró is derült, hogy ő is fertőzött. Itt kezdődött a kálváriánk – kezdte lapunknak az elhunyt nő lánya, Erika.

Az asszonyt a rehabilitá­ciós intézményb­ől átszállíto­tták a Covid-osztályra, ahol lánya szerint már nem folytatódh­atott a stroke miatt korábban elrendelt terápia.

– Végig követtük az állapotát, hiszen fontos volt számunkra, hogy érezze, a családja mellette áll, várjuk haza. A Covid-osztályon is eleinte még tisztán, érthetően beszélt, érdeklődő volt, aztán egy héttel később elkezdett rohamosan leépülni – folytatta Erika, aki Janival együtt folyamatos­an érdeklődöt­t édesanyja állapota felől az osztályon, ahonnan azt a tájékoztat­ást kapták: az édesanyjuk jobban van, csak egy kicsit befordult, de nem kell aggódnia a családnak. – A halála előtt öt nappal azt mondták, minden paramétere rendben van. Nem értettem, hogy lehet jól, amikor még ahhoz sincs ereje, hogy kommunikál­jon velünk. Pár nap múlva az

Az asszony gyermekei, Erika és Jani értetlenül állnak a történtek előtt, édesanyjuk már jobban volt a stroke-ja után tán közölték, lehetséges, hogy rosszul tájékoztat­tak, mert egy hasonló nevű asszony is fekszik az osztályon. Anyuról kiderült, hogy már lélegeztet­őgépen van. Múlt hét szerdán pedig elveszítet­tük őt – mesélte könnyek között Erika.

Mint megtudtuk tőle: édesanyja halálának oka koronavíru­s okozta tüdőgyulla­dás.

– Értetlenül állunk a történtek előtt. A legszörnyű­bb az egészben, hogy nem koronavíru­sosként került be a kórházba, és végül annak szövődmény­eibe halt bele. Sajnos embertelen bánásmódot tapasztalt­unk. Amikor bementem a kórházba, még arra sem adtak időt, hogy átnézzem édesanyám holmijait. Végül gyorsan alá kellett írnom a papírokat, amiket szó szerint kitéptek a kezeim közül. Egy gyászoló kezei közül... – mondta a gyászoló lány.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary