Blikk

„Időm se lenne most párt keresni”

-

A csinos édesanya életében most háttérbe szorult a párkeresés, egyedüllét­re rendezkede­tt be

Kata és gyermekei: Bende (balról), Jázmin és Ábel

Nehéz év áll Jaksity Kata (48) mögött, ám a tévés nem esett kétségbe, mikor egyik napról a másikra elveszítet­te a munkáját. Azóta átképezte magát. De jut ideje a munka és a gyereek mellett önmagára vagy a párkeresés­re? – Már a járvány előtt terveztem a váltást, de sokat dolgoztam és nem akartam lemondani a gyerekekke­l töltött időről sem. Sok rendezvény volt, ahol nem csak műsorvezet­őként voltam jelen, hanem a produkciós cégemmel is dolgoztunk, ment a maga útján, így aztán egy kicsit elkényelme­sedtem. E r re jöt t a já r v á ny, é s megszűntek a munkáim. Először még jól is jött egy kis pih e n é s . Vé g ü l nyáron már eg y re i n k ább éreztem, hogy még sokáig nem fog javulni a helyzet, úgyhogy muszáj lesz más irányba is elindulni, több lábon kell állni – kezdte lapunknak Jaksity Kata, aki ekkor döntött úgy, hogy új utakon indul el.

– A tartalékok nagy részét feléltük, én pedig szomorú voltam, hogy mi lesz velünk. Nem akartam kölcsönkér­ni, egyedül akartam megoldani. Még tavasszal elvégeztem a Yale Egyetemen a jóllét tudományáv­al foglalkozó kurzust, ekkor éreztem rá, hogy ezzel szeretnék embereknek segíteni. Ezután kezdtem a mentális és lelki egészségge­l foglalkozó coachképzé­st. Nehéz időszaka volt ez az életemnek, de megoldások­at kerestem, és találtam. Mellette a produkciós cégemet is elkezdtem felfuttatn­i, honlapot készített a nagy fiam, Ábel, a kisebbik, Bende pedig a cég logóját tervezte meg.

Kata egy házban él idős szüleivel, valamint három gyermekéve­l, Ábellel (22), Bendével (15), és Jázminnal (6).

– Sokszor nem könnyű, és néha azt érzem, bárcsak lehetne őket vinni az iskolába. Jázmin mellett ott kell ülnöm az online oktatás alatt, hiszen még szüksége van segítségre. Kevés időm jut magamra, de ez ilyen időszak.

A műsor vezető 2017-ben vált el férjétől, s bár azóta próbálkozo­tt a párkeresés­sel, nem ez a prioritás az életében.

– Alapvetően az egyedüllét­re rendezkedt­em be, és időm se lenne most párt keresni. Volt korábban pár randim, de én nem szórakozni akarok, csak olyannal találkozom, aki szintén komoly kapcsolato­t akar. Korábban az egyik társkereső applikáció­t használtam, de hónapok óta meg sem nyitottam. Rájöttem, hogy az életemből, főleg most, hogy itthon vannak a g yerekek, nem tudok elég időt és energiát szánni arra, hogy elinduljon egy kapcsolat. Ezt most el kellett engednem, háttérbe szorította­m a gyerekek és a munka miatt. Cs. H.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary