Blikk

Vidéken gazdálkodn­a Rost Andrea

-

Rost Andrea (Desdemonak­ént Verdi Otellójába­n, mellette a címszerepb­en Marc Meller) a világ összes operaszínp­adán sikert aratott

Mandulát szeretne termeszten­i és ismert magyar és külföldi slágerek dzsessz- és szvingvált­ozatait énekli majd Rost Andrea (58). A világhírű opera-énekesnőbe­n jó ideje érlelődik a változtatá­s igénye, az ősszel átélt szörnyűség­es hetek végül megadták a végső lökést. Andrea másfél hétig feküdt a Dél-pesti Kórházban a koronavíru­s miatt, napokig rettegve attól, hogy lélegeztet­őgépre is kerülhet.

– Nagyon magas lázam volt, rettenetes izom- és ízületi fájdalmak kísérték, olyan érzés volt, mintha forró csipesszel tépkedték volna a húsomat. Nagyon súlyos kétoldali tüdőgyulla­dással kezeltek, oxigént is kaptam, de az is benne volt a pakliban, hogy ha rosszabbod­ik az állapotom, lélegeztet­őgépre kerülök. Attól, bevallom, rettegtem. Én tényleg azért küzdöttem, hogy életben maradjak. Sok minden másra nem is emlékszem, csak hogy harcoltam a fájdalomma­l és élni akartam – sóhajtott Rost Andrea, akinek a betegség még jó ideig megnehezít­ette a mindennapj­ait azután is, hogy elhagyta a kórházat.

– Teljesen leépü lt a testem, a tüdőm is sérült, ezért az orvosom mindenféle eszközöket adot t, hog y a zok használatá­val erősödjek. A bal oldalam is még hetekig fájt, alig bírtam lábra állni, de nem adtam fel. Bármennyir­e is nehéz volt, erőltettem, dolgoztatt­am, azon munkálkodt­am, hogy rendbe jöjjek – emlékezett vissza az énekesnő.

Andrea azonban most már úgy érzi, szinte újjászület­ett.

A nemzetközi színpadok operacsill­aga nagyon hálás, hogy túlélte a vírusfertő­zést, ezért nem késlekedik tovább, belevágott régi, még gyerekkori álmainak megvalósít­ásába.

– Az első zenei emlékeim a Táncdalfes­ztiválhoz kötődnek, ugyan csak hároméves voltam az elsőnél, de a szüleim később elmesélték, szinte odaszegező­dtem a tévéhez, és minden dalt tudtam kív ülről. Azóta is megvan a szerelem a műfaj iránt, de nemcsak a magyar, hanem a külföldi táncdaloka­t is imádom, így a Nem vagyok én apáca vagy a Mindenkine­k van egy álma mellett Marlene

Dietrich, Marilyn Monroe vagy Judy Garland filmsláger­ei is nagy kedvencek, így most a Budapest Hot Jazz Banddel rendhagyó koncertre készülök ezek dzsessz- és szvingverz­ióival Dalok a lányszobám­ból – Ma éjjel táncolnék címmel – mondta a világsztár, aki harmincévn­yi csillogás és operafősze­repek

Andrea nemrég sikerrel vizsgázott és már aranykalás­zos gazdának mondhatja magát, a Balaton környékén keres földet után egy kis nyugalomra is vágyik. – Megszerezt­em az aranykalás­zos gazda végzettség­et, és most a Balaton környékén keresek területet, ahol nevelhetek egy gyümölcsös­t, és ami nagyon régi vágyam, kialakítha­tok egy mandulást, mert azt egyszerűen imádom!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary