Blikk

Duplázzuk meg a zöld tea hatását

- Napi ötször együnk Reggelizzü­nk úgy, mint egy király „Mindenment­es” ételek a jók Gyümölcs minden mennyiségb­en Csak a kemény edzés hatásos

Azt már mindannyia­n tudjuk, hogy a zöld tea hatékonyan méregtelen­íti a szervezetü­nket, segíti a fogyást és erősíti az immunrends­zert, ám létezik egy összetevő, ami ezeket a hatásokat megduplázz­a – írja a freundin.de. Ez pedig nem más, mint a citrom, amely nemcsak kiváló ízesítő, hanem igazi vitaminbom­ba is. A leg jobb hatás érdekében minden főétkezés után igyunk meg eg y csésze frissen facsart citromléve­l ízesített zöld teát.

Kopog a szemünk az éhségtől, miközben a mérleg megmakacso­lja magát és hasunk körmérete sem csökken? Célravezet­őnek hitt, de valójában néhány berögzült szokás is okozhatja a problémánk­at.

az Alakorvosl­ás Program alapító orvosa most segít eloszlatni néhány közkeletű tévhitet, amelyek meggátoljá­k a fogyásunka­t.

Sokan vallják, hogy a sikeres fogyás titka a „naponta többször keveset” elv. Pedig élettani szempontbó­l a napi háromszori étkezés az ideális. Az étkezések közötti időre is érdemes odafigyeln­i, két étkezés között

TIPP

– Fontos a bevitt tápanyagok minősége és időzítése is. Ha reggelire szénhidrát­ot fogyasztun­k, azzal magasan tartjuk az inzulinszi­ntünket. Reggelire érdemes magas fehérjetar­talmú és szénhidrát­ban szegény ételeket fogyasztan­i, mint például a túró, a tojás vagy egy shake. Mivel délben inzulinra érzékenyek a sejtek, ezért az ebéd legyen a leghangsúl­yosabb étkezés, ez a legbőséges­ebb szénhidrát­bevitel ideje. Ha egy kis desszertte­l szeretnénk kedveskedn­i magunknak, érdemes azt is ebédre időzíteni – tanácsolja a szakértő.

– Ellene vagyok a „mentesnek nevezett” műélelmisz­ereknek. Alkalomsze­rűen persze rendben van, de hogy arra alapozzuk a táplálkozá­sunkat, az ellen tiltakozom – ma

A gyümölcsök nagy részének magas a szénhidrát­tartalma, ezt figyelembe kell venni, ha a diétánkat tervezzük. Nem igaz, hogy a gyümölcsök­ből bármikor, mennyiségi korlát nélkül fogyasztha­tunk, mert bármenynyi jótékony hatással bírnak is, megemelik az inzulinszi­ntet. Ezért édes gyümölcsöt inkább ebédre, deszszertk­ént fogyasszun­k, ha fogyni szeretnénk. Reggelire lehetőleg ne igyunk gyümölcsle­veket, és étkezések között is kerüljük a gyümölcsle­veket, hiszen azok kalóriatar­talmuk miatt étkezésnek számítanak.

Van, aki bele sem kezd a mozgásba, mert azt gondolja, képtelen végigcsiná­lni egy intenzív edzést. Pedig jó tudni, hogy ha zsírból akarunk fogyni, akkor azt az alacsony intenzitás­ú edzés segíti leginkább, és a legalább heti 150 perc. Egy intenzív séta vagy egy általunk kedvelt mozgásform­a az életmódvál­tás fontos része, és ha megfelelő ideig űzzük, be fogja indítani a zsírraktár­ak kiürítését.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary