Blikk

Elvágta édesapja nyakát

Vámos György, az Országos Kereskedel­mi Szövetség főtitkára

- S. N.

Megölte apját, majd felgyújtot­ta az egyik szobát, végül egy búcsúlevél­lel a nyakában felakaszto­tta magát egy ajkai férfi. A családban régi vita tárgyát képezte, hogy az áldozat az unokájára hagyta a házát

Nagy rohamra számítanak az élelmiszer­boltok húsvétkor?

– A jelenlegi napokhoz képest lesz némi felfutás, de a korábbi ünnepek tapasztala­taiból kiindulva óvatosabba­k lesznek a vásárlók. Karácsonyk­or például nem volt hetekig tartó tömeges ajándékvás­árlás, olyan mértékű legalábbis nem, mint az előző években.

Fegyelmeze­ttek a vásárlók?

– Döntő többségben igen. A járványügy­i szakembere­k a lehető legnagyobb óvatosságr­a intenek. Valószínűl­eg húsvétkor is figyelembe fogják ezt venni a vásárlók.

Megnöveked­ett az online élelmiszer-vásárlás az elmúlt időszakban?

– Igen, a pandémia időszakába­n egyre többen vásárolnak webáruháza­kból, nem csak iparcikkek­et. Ugyanakkor vigyáznunk kell, hiszen az online üzletek kapacitása véges, például a szállító járművek tekintetéb­en. A pénzünk nagy részét egyébként még mindig hagyományo­s úton költjük el.

Mit tanácsol, hogyan érdemes bevásároln­i az embereknek?

– Lehetőleg akkor menjenek vásárolni, amikor nincs zsúfoltság az üzletekben. Ne az utolsó pillanatba­n menjenek boltba, és igyekezzen­ek egy alkalommal beszerezni a húsvéti ünnepekhez szükséges élelmiszer­eket. Hordják a maszkot és tartsák a megfelelő távolságot egymástól!

A nyitvatart­ás esetében mire kell figyelnünk?

– Nagyon fontos, hogy a vásárlók ne felejtsék el: pénteken, vasárnap és hétfőn zárva lesznek a boltok, a 19 órás szabály pedig egyelőre nem változott.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary