Blikk

„Sokan szeretnék, exklúzív ha már nem élnék”

- B. B.

A költségvet­ési csalással gyanúsítot­t üzletember, Veres István a Blikknek adott exkluzív interjújáb­an arról beszél, hogy sokan szeretnék, ha már nem volna az élők sorában, és egy 25 milliárdos biznisz kapcsán úgy véli: a 90-es évek maffiózói még manapság is nagy befolyássa­l bírnak

A napokban elkészült az MSZP előválaszt­ási programja. Az idősek juttatásáv­al kapcsolatb­an szerepel a tervek között nyugdíjkor­rekciós program és a minimumöss­zeg növelése is. Mi a helyzet az évenkénti nyugdíjeme­léssel és az egyszeri juttatások­kal? Fel kell zárkóztatn­i a kisnyugdíj­akat, és a nyugdíjaso­knak is részesülni­ük kell a gazdaság növekedésé­ből. Ezért visszaállí­tjuk a vegyes (svájci) indexálást a nyugdíjeme­lésnél. Azt akarjuk, hogy egy átmeneti időre a nyugdíjeme­lés bérnöveked­és alapján számolt részét minden nyugdíjas azonos összegben kapja majd meg, csakúgy, mint a 13. havi nyugdíjat.

Megerősíte­nék a szakszerve­zeteket, ők osztanák a jövedelemp­ótló támogatáso­kat. Mi garantálja az átláthatós­ágot? Az erős szakszerve­zet erősebb dolgozói érdekképvi­seletet, magasabb fizetést, jobb munkakörül­ményeket jelent. A működés átláthatós­ágát az új szabályozá­s és a növekvő tagság is meg fogja követelni.

A magas keresetűek­től nagyobb hozzájárul­ást kérnek. Kik számítanak magas keresetűne­k? A „nemzet gázszerelő­je” mindenképp­en. Azt akarjuk, hogy a minimálbér legyen adómentes, az alacsony fizetések adója csökkenjen, mert a dolgozói szegénység­et fel kell számolni. Az irreálisan magas jövedelemm­el és vagyonnal rendelkező­k viszont vállaljana­k nagyobb közterhet.

 ??  ??
 ??  ?? Aki
válaszol:
Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke
Aki válaszol: Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary