Blikk

„Sokszor álmodom azt, hogy meghalok”

A színészleg­enda hisz a reinkarnác­ió ban, így az elmúlástól nem fél

- Cs. H.

BUDAPEST— Megviseli Koncz Gábort (82), hogy lassan másfél éve nem állt színpadon, nem tudott dolgozni. Ráadásul a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt hosszú ideje rémálmok is gyötrik, s bár tökéletes egészségne­k örvend, a Blikknek elárulta: foglalkozt­atja az elmúlás gondolata.

– Mostanában sokszor álmodom azt, hogy meghalok. Nem tudom, ez miért lehet, mert alapvetően nem félek tőle, hiszek a reinkarnác­ióban, és tudom, hogy visszatére­k majd idővel – kezdte lapunknak a színész.

– Amikor felriadok a rémálomból, sokszor fél órát is gondolkozo­m, hogy mi lenne, ha most történne meg. A pályatársa­k, barátok többsége meghalt már, vajon ki lenne ott, ki búcsúztatn­a, ki siratna el? Szerintem összesen három ember lenne ott a temetéseme­n, de őket is én fizetném meg, mert ők ásnák ki a síromat – mondta keserűségg­el a hangjában Koncz Gábor.

A színésznek két lánya van, Tekla és Regina, valamint több unokája is született már, akik majd tovább viszik emlékét.

– A nagy kérdés: mit hagyok magam után? Azt tudom, hogy a gyerekek emlékezni fognak rám, beszélnek majd rólam, de az utókor színészei tudják majd, hogy ki voltam én? Ez nagyon nagy kérdés, mert elvégre az ember után csak a neve marad, és bár szerintem sok mindent letettem az asztalra, megfordult bennem, hogy mi van, ha elfelejten­ek – kérdezte szomorúan a színész.

– Persze emiatt sem kesergek sokat, mert ha visszagond­olok, szép életem volt, sok kalanddal, sikerrel, hódítással, nem panaszkodh­atok, legalábbis ezért nem. Koncz nemrég megkapta mindkét oltását, örül, hogy már nem kell bezárkózva töltenie az időt.

– Nagy bánatom, hogy nem mehetek még vadászni, mert hát este haza kell érni, de remélem, hogy hamarosan nem lesz már semmilyen korlátozás. Nagyon szeretnék már színpadon játszani, fellépni – folytatta a színész, aki idős kora ellenére is aktívan dolgozna.

– Szentül hiszem, hogy nem szabad megállni. A barátaim sokszor mondják, hogy ne hajtsam magam ennyire, nem vagyok rászorulva a pénzre se, de sok kollégám szerintem pont abba halt bele, hogy nem játszott. Nem akarok az ő sorsukra jutni. Bár hogy milyen szerepek vannak még nekem közel 83 évesen, azt nem tudom. Ebben a korban már nem alakít hősöket az ember, kevés olyan szerep van, ami ilyen korú férfiakra passzol, de bízom benne, hogy szükség lesz majd még rám a korom ellenére is.

 ??  ?? Érzések
Koncz Gábor a Blikknek elárulta: szeretne már újra vadászni és színpadra állni
Érzések Koncz Gábor a Blikknek elárulta: szeretne már újra vadászni és színpadra állni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary