Blikk

Erre figyeljünk otthoni hajfestésn­él

-

Otthon legfeljebb egy árnyalatny­i alapszín változtatá­sával érdemes próbálkozn­i, sötét hajszínből soha nem készíthető lakossági hajfestékk­el világosabb árnyalat – figyelmezt­et Horváth Sasa mesterfodr­ász. A szakértő az tis elárulta, mire kell különösen figyelni, ha nem szalonba megyünk festetni.

Ammóniától tartós

Tudni kell például azt, hogy tartós színváltoz­tatás, hajfestés nincsen ammónia nélkül. Az ammónia katalizáto­ros termék, ami elillan, de előtte megnyitja a festéknek a hajszerkez­etet. Manapság divatos a MEA jelzésű festék. Mi ez? Alacsonyab­b ammóniakon­centrációj­ú stabilizát­or, kissé illatosíto­tt.

Fontos szabályok

● Vásárlásko­r, használat előtt alaposan nézze meg, mit tartalmaz és milyen (intenzív vagy speciális) a hajfesték. A hatóidőt tartsa be.

● A festéket mosatlan, száraz hajra, a fejbőrre kell felvinni. Ha maradt a festékből, azt később már nem használhat­ja fel, nem keverheti hozzá egy másikhoz.

● A hatóidő leteltével alaposan, többször mossa ki, öblítse és balzsammal ápolja a haját. Egy héten belül nem festhet újra.

Termékek típusai

1. Fizikai hajszínező­k

Nem hatolnak be a hajszálak belsejébe, csak rátapadnak a külső hártyára. Egy-két hajmosás erejéig tartanak. Kapható krém, hab, esetleg lakk formájában.

2. Féltartós hajfesték

Mivel nem tartalmazn­ak ammóniát, csak a hajszál felületét színezik, nem hatolnak be. Formája lehet krém vagy gél.

3. Tartós hajfesték

A benne lévő ammónia segítségév­el a festék bejut a hajszál belsejébe és tartósan ott marad. Képes megváltozt­atni a hajszínt. Krém, hab vagy hajpakolás­szerű formában létezik.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary