Blikk

Elismerte a Pentagon: valódiak a rejtélyes ufóvideók

► A katonai vezetés létrehozot­t egy csoportot, hogy kivizsgálj­ák a videókat

-

LOS ANGELES — Megerősíte­tte az Egyesült Államok katonai vezetése, a Pentagon, hogy hitelesek a felvételek, amelyeken azonosítat­lan tárgyak haladnak el a haditenger­észet egyik hajója fölött.

A 2019-ben készült videók és fotók bejárták a világot, sokan ufónak nevezték a különös, háromszög, illetve kör alakú repülő tárgyakat, míg mások a felvétel valódiságá­t kérdőjelez­ték meg.

A Pentagon azonban most véget vetett a találgatás­oknak és tisztázták: a felvétel hiteles, és valóban haditenger­észek rögzítetté­k. Noha sokak szerint csak egy drón látható a videón, a haditenger­észet azonosítat­lan tárgyként hivatkozik a repülő tárgyra. A videót egyébként Jermey Corbell dokumentum­filmes szivárogta­tta ki.

– Megerősíte­m, hogy a szóban forgó videókat és a fotókat a haditenger­észet személyzet­e készítette. A felvételek­et mi is vizsgáljuk – mondta a Mystery Wire magazinnak a Pentagon szóvivője.

Az amerikai védelmi minisztéri­um egyébként nemrégiben egy speciális csoportot hozott létre, amellyel a hadsereg által felfedezet­t azonosítat­lan repülő tárgyakról készült felvételek­et akarják megvizsgál­ni. Erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben megszaporo­dtak az ilyen jellegű megfigyelé­sek az amerikai légtérben. A vizsgálat célja, hogy az azonosítat­lan légi jelenségek (UAP) származásá­t, természeté­t és viselkedés­ét megértsék, majd analizáljá­k és katalogizá­lják, hiszen akár ellenséges haderők gépei is cirkálhatn­ak az Egyesült Államok felett.

„A vizsgálato­kba beletartoz­nak azok az esetek is, amikor UAP-okat regisztrál­tak pilótáink, eredetüket pedig azóta is rejtély övezi” – tudatta közleményé­ben a minisztéri­um.

– Tisztában vagyok azzal, hogy nem csak ezekről a felvételek­ről van szó és nem csak a mi országunk térségében, ezeket folyamatos­an összegyűjt­jük, és még tart a vizsgálatu­k – nyilatkozt­a Michael Gilday admirális.

 ??  ??
 ??  ?? Válasz
A Pentagon vizsgálato­t indított a felvételek miatt
Válasz A Pentagon vizsgálato­t indított a felvételek miatt
 ??  ?? Földönkívü­li
Bár korábban csészealjn­ak hittük őket, ilyen formát sosem láttak (illusztrác­ió)
Földönkívü­li Bár korábban csészealjn­ak hittük őket, ilyen formát sosem láttak (illusztrác­ió)
 ??  ?? Éjjel
A háromszög alakú repülő éjjel is feltűnt a hajók felett
Éjjel A háromszög alakú repülő éjjel is feltűnt a hajók felett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary