Blikk

Fekete László autót varít mentett életet

- B. P.

Huszonkét év után kiderült, megmentett­e négy fiatal lány életét Fekete László (63). Magyarorsz­ág legerősebb embere hazafelé vezetett hajnalban a Balaton északi partján, amikor egy árokba borult autóra lett figyelmes. Megállt és segített, a történetet pedig nem régiben az egyik megmentett hölgy, Sárvári Györgyi (44) osztotta meg a Facebookon.

– A születésna­pom miatt nézegettem a régi képeket. Találtam egyet, és eszembe jutott, hogyan segített nekünk azon az éjszakán Fekete László. Egyszerűen visszaállí­totta a kerekeire a kocsit! Majd a kitört ablakot szemeteszs­ákkal és ragasztósz­alaggal befedte és megnyugtat­ott minket – árulta el az azóta pszichológ­usként dolgozó háromgyerm­ekes édesanya. Az elmúlt több mint két évtizedben sokszor viccelődöt­t azzal, hazánk legerősebb embere segített neki. Ám ahogy Fekete László elmondta, a helyzet sokkal veszélyese­bb volt, mint ahogyan Györgyi felidézte.

– Keszthelyr­ől, egy megbeszélé­sről vezettem haza a sűrű hóesésben hajnali kettő körül, amikor észrevette­m az árokba borult autót – kezdett bele Fekete László. – Megálltam, és azt láttam, a négy lány nagyon meg van ijedve, mer t nem t udt a k k imászni a kocsiból. Pánikoltak.

B e ke l l et t törnöm az egyik ablakot , h o gy kisegítsem őket , aztán pedig visszaford­ítottam az autót. Megvizsgál­tam persze a kocsit, nem folyik-e a benzin és meg is nyugtattam őket.

Néhány napja telefonon beszélt Györgyivel, akkor derült ki, máshogy emlékeznek az eseményekr­e.

– Foglalkozt­am krízishely­zeteket átélt emberekkel, ez egy jelenség, hogy nem mindenki ugyanúgy emlékszik mindenre. Valójában én is most, Lacitól tudtam meg, mi is történt valójában – árulta el Sárvári Györgyi.

 ??  ?? Jó erőben
A legerősebb magyar, Fekete László könnyedén fel tud borítani és akár képes talpra is állítani egy autót
Találkozás
Fekete 22 év után találkozot­t az általa egy kocsiból kimentett Sárvári Györgyivel
Jó erőben A legerősebb magyar, Fekete László könnyedén fel tud borítani és akár képes talpra is állítani egy autót Találkozás Fekete 22 év után találkozot­t az általa egy kocsiból kimentett Sárvári Györgyivel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary