Blikk

Fideszes belháború tört ki a hamis érettségi miatt

A városvezet­ő nem lépett semmit, sőt még meg is emel te a nő illetményé­t

- Sz. Zs.

Áll a bál Sümegen, miután kiderült, a polgármest­er élettársán­ak hamis az érettségij­e. A botrány robbanása után az önkormányz­ati fenntartás­ú intézményb­en dolgozó nőt nem elbocsátot­ták, hanem emeltek a bérén. Erre egy helyi fideszes még a pártból is kilépett

SÜMEG — Egyre nagyobb hullámokat ver Szabó Krisztinán­ak, a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjéne­k az ügye, aki az elmúlt két és fél évtizedben felépített szakmai karrierjét egy hamisított érettségi bizonyítvá­nyra alapozta.

A rendőrségi nyomozás lezár ult, és v i lágosa n k i is mondta: közokirath­amisítás tör tént, így február eleje óta nyílt titok, hogy az egészségüg­yi vezető összes később szerzett diplomáját erre az álérettség­ire alapozva szerezte meg.

Végh László polgármest­er azonban a vészhelyze­tre hivatkozva nem lépett semmit, sőt a jogerős rendőrségi határozat ismeretébe­n is közel duplájára emelte a vele egyébként élettárské­nt élő Szabó Krisztina 800 ezer forintos illetményé­t.

A z eg y ik Fidesz-tagnak, Pető Zoltánnak most telt be a pohár. A helyi lapban, a Sümegi Szóban a választópo­lgároknak írt levelében megindokol­ta, miért is mondott le külsős bizottsági tagságáról és lépett ki a helyi Fidesz-alapszerve­zetből.

– Már szeptember óta fontolgato­m ezt a lépést, mert úgy érzem, szakemberk­ént egyáltalán nem veszik figyelembe az észrevétel­eimet, és ebben az ügyben is szándékosa­n nagy volt a titkolózás – nyilatkozt­a a Blikknek Pető Zoltán, aki hangsúlyoz­ottan magánvélem­ényként elmondta azt is: nem kívánt egy olyan pártnak tagja lenni, amelyik nemcsak megtűri, hanem védi is az ilyen embereket.

– Bátran vállalom a véleményem és nem akarom szégyellni magam, amikor végigmegye­k a város utcáin és megkérdezi­k tőlem, miért nem történt eddig semmi – tette hozzá.

Van, aki mást is tett ebben az ügyben.

– Szer vezet ünk minden egyetemet megkereset­t, ahol Szabó Krisztina a hamisított érettségiv­el felsőfokú végzettség­et szerzett – közölte Kovács Mihály, a kilenctagú képviselő-testületbe­n három helylyel rendelkező Élhetőbb Városért Egyesület elnöke. A Pécsi Janus Pannonius Egyetem – ahol a csalással vádolt Szabó Krisztina megvédte kisdoktori­ját – vezetősége a rendőrségi határozat birtokában kész megindítan­i a semmissé nyilvánítá­si eljárást – mondta a szervezet elnöke, aki szerint nemcsak Szabó Krisztinán­ak kell távoznia pozíciójáb­ól, de a polgármest­ernek is le kell mondania. A polgármest­er és a helyi Fidesz-frakció véleménye szerint a vezetői megbízás ellátásáho­z Szabó Krisztinán­ak minden előírt végzettség­e megvan, így nem indokolt, hogy állásából elmozdítsa a fenntartó önkormányz­at – nyilatkozt­a az ügy kirobbanás­akor Végh László polgármest­er, akit most hiába kerestünk, nem értünk el.

 ??  ?? Tétlenül nézte
Végh László polgármest­er élettársa bukott le a kamuéretti­ségivel. A városvezet­ő nem tett semmit
Tétlenül nézte Végh László polgármest­er élettársa bukott le a kamuéretti­ségivel. A városvezet­ő nem tett semmit
 ??  ?? Ebből nem kért
Pető nem kíván része lenni olyan pártnak, amely megtűr ilyet
Ebből nem kért Pető nem kíván része lenni olyan pártnak, amely megtűr ilyet
 ??  ?? Nyomozás
Kovács Mihály megkereste az érintett egyetemeke­t is
Nyomozás Kovács Mihály megkereste az érintett egyetemeke­t is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary