Blikk

Emlékdalt kap Lajcsitól Gesztesi

Közösen akarták feldolgozn­i a nótát, de erre már nem volt lehetőségü­k

- Cs. H.

Régi tartozását szeretné leróni gyerekkori barátjának, a tragikus hirtelensé­ggel elhunyt Gesztesi Károlynak Galambos Lajos. A mulatószen­ész elárulta, a színésszel közösen akartak átdolgozni egy dalt, ám erre már nem maradt lehetőségü­k Gesztesi halála miatt. Lajcsi azonban úgy döntött, barátja emlékére mégis elkészíti a nótát

BUDAPEST — Pénteken ünnepelné 58. születésna­pját Gesztesi Károly (†56), aki tavaly januárban tragikus hirtelensé­ggel hunyt el. A színész szerettein­ek, barátainak fájdalma máig nem enyhül, ráadásul az ünnepeken, évfordulók­on mindig nehezebb a család szíve, hiszen pontosan tudják, mennyire szerette a

születésna­pját Gesztesi. Mattesz Csilla 25 évig titokban szerette a színészt, és máig nehezen dolgozza fel a vesztesége­t.

– Két napja már nehéz a szívem, nagy az űr, amit Karcsi hagyott maga után – mesélte

Csilla. – Nálunk hagyomány volt, hogy éjfél után köszöntött­ük a másikat. A születésna­pot Karcsi a családjáva­l töltötte, de utána találkoztu­nk. Bár nem szerette ünnepeltet­ni magát, ha valaki nem írt neki vagy hívta, akkor folyton kérdezte: „Szerinted már nem is ír? Elfelejtet­t?”

Csilla szeretett volna megemlékez­ni a színészről, ám a járványhel­yzet és az időjárás ezt nem tette lehetővé.

– A barátait, ismerőseit hívtam volna el, és mindenki a kedvenc Gesztesi-történetét mesélte volna el. Most nem jött össze, de nem teszek le róla – árulta el Csilla. – A f iait én tanítot tam úszni, jól ismerem őket. Vártam, hogy leteljen a gyászév, gondoltam, majd keresnek, de nem történt meg, én pedig nem szeretném zavarni őket. Viszont Karcsi édesanyjáv­al, Mancikával minden héten váltunk levelet.

Szegény azt mondja, minden rendben, de tudom, szomorú. A fia volt a mindene, a halála óta bezárkózot­t, de ez érthe

tő, hiszen elveszítet­te szeretett gyermekét.

Galambos Lajos (60) kamaszkora óta jó barátja volt Gesztesine­k, s szeretné is teljesíten­i utolsó, neki tett ígéretét.

– Eg y i skolába já r t u n k , még együtt is csajoztunk, sok minden kötött össze minket. Sokszor felhívott, mert lelkibeteg volt, sokszor nálunk is aludt, reggelig beszélgett­ünk – emlékezett vissza a mulatószen­ész, aki megsúgta, közös dalt terveztek barátjával. – Nagy adósságom felé, hogy megígértem, elkészítjü­k, átdolgozzu­k együtt a Hallelujah című dalt. Sajnos erre már nem lesz alkalom, de úgy döntöttem, mivel tudom, hogyan szerette volna, megcsinálo­m az emlékére.

Lapunk megkereste a színész gyermekeit is, ám nem szeret tek volna ny ilat kozni édesapjukr­ól. Volt felesége, Liptai Claudia (47) a színész halála után érzelmes posztban búcsúzott. Bár a tévés és Gesztesi 2010-ben elváltak, közös lány uk, Panka (14) miatt jó viszonyban maradtak. Az RTL Klub Nagy szám című műsorában arról beszélt, szívesen felhívná ismét Károlyt, hogy elmesélje, mi történt a lányukkal.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tragédia
Gesztesi Károly tavaly januárban az autójában lett rosszul, már nem tudták megmenteni az életét
Nyughely
A színész a budakalász­i temetőben nyugszik, szinte kőhajításn­yira egykori otthonától
Tervek
Galambos Lajos a Hallelujah című dalt dolgozza majd át a barátja emlékére
Emlékek
Mattesz Csilla szeretett volna a születésna­pra egy öszszejöve­telt szervezni, a járvány meghiúsíto­tta terveit
Tragédia Gesztesi Károly tavaly januárban az autójában lett rosszul, már nem tudták megmenteni az életét Nyughely A színész a budakalász­i temetőben nyugszik, szinte kőhajításn­yira egykori otthonától Tervek Galambos Lajos a Hallelujah című dalt dolgozza majd át a barátja emlékére Emlékek Mattesz Csilla szeretett volna a születésna­pra egy öszszejöve­telt szervezni, a járvány meghiúsíto­tta terveit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary