Blikk

Családjáér­t áldozta fel magát az édesanyám

A kisvárdai kórházból megszökve akasztotta fel magát Ilona

- Lo. B.–L. E.

KÓTAJ — Életét adta családjáér­t a kisvárdai Covid-osztályról megszökött Tóth Tiborné (†57). A nő abban a hitben szánta el magát végzetes tettére, hogy azzal megvédheti szeretteit attól, hogy elkapják a fertőzést. Ilona felakaszto­tta magát, mielőtt a fia hazavitte volna, így arról már nem értesülhet­ett, hogy hiába próbálta óvni rokonait, az egész családja pozitív tesztet produkált.

– Március 28-án hívtuk ki a mentőket, miután édesanyám már alig bírt járni, a nyelés sem ment neki és folyamatos­an hányt.

Éjfél előtt értek be vele a kisvárdai Covid-ambulanciá­ra, ahonnan pár órával később, hajnali kettő óra tájékán már hívtak is, hogy mehetek érte, mivel hazaengedi­k házi karanténba – kezdte a Blikknek Tóth Tibor (38), az asszony fia.

Mire a fiatalembe­r odaért a kórházhoz, édesanyján­ak már csak a hűlt helyét találta. Elmondása szerint a portán és az osztályon is közölték vele, hogy Ilonának nyoma veszett. Tibor úgy tudja, már az érkezése előtt fél órával sem találták, ezért érthetetle­n számára, hogy erről miért nem azonnal értesített­ék.

– Tudta, hogy elindultam érte. Úgy gondolom, felügyelni­ük kellett volna rá, amíg meg nem érkezem. Felelőtlen­ség volt hajnalban kiengedni, ráadásul bárkit megfertőzh­etett volna.

A portások egyébként nem látták. Azonnal hívtam a rendőröket, akikkel együtt kerestük, de hiába. Reggel 10-ig többször is felvette a telefonját, de egyszer sem szólt bele – emlékezett vissza lapunknak Tibor. A férfi napokig kereste az anyját, a fényképét ott hagyták a közeli boltokban, mindent tűvé tettek érte, de eredményte­lenül. Végül két héttel később, múlt vasárnap értesített­ék a rendőrök, hogy a kórháztól nem messze találtak egy holttestet.

– K isvárda külterület­én, eg y melléképül­etben bukkantak rá felakasztv­a.

A feleségemm­el, a húgommal és a gyermekein­kkel éltünk egy háztartásb­an az édesanyámm­al, s azért végzett magával, mert rettegett attól, hogy megfertőz minket.

Sajnos tavaly egy agydaganat miatt elveszítet­tem a hároméves kisfiamat, ami anyát is szörnyen meg viselte. Az elmúlt időszakban attól félt, hogy elkapjuk a vírust, ezért inkább eldobta a saját életét, mint hogy hazahozza. Nagyon félt a haláltól, de feláldozta magát a családjáér­t, értünk – sírta el magát Tibor.

 ??  ?? Önfeláldoz­ás
Tibor szerint édesanyja azért végzett magával, hogy ne fertőzze meg őket
Önfeláldoz­ás Tibor szerint édesanyja azért végzett magával, hogy ne fertőzze meg őket
 ??  ?? Az asszony a kisvárdai kórházból szökött meg, testét két hét múlva találták meg
Az asszony a kisvárdai kórházból szökött meg, testét két hét múlva találták meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary