Blikk

„Így ért véget a tudományos ” karrierem!

Nem a főpolgár mester az első poli tikus, akinek gond ja volt az önélet rajzával

- B. I.

Kétszer is doktori fokozatot tüntetett fel pártja, a Párbeszéd honlapjára feltöltött önéletrajz­ában Karácsony Gergely, aki a Magyar Nemzet cikke szerint szándékosa­n írta magáról 2013-ban és 2017-ben is, hogy 2007-ben az ELTE A J TK Politikatu­domány i Intézetébe­n PhD fokozatot szerzett, holott ez nem történt meg. A Blikk megkérdezt­e a főpolgárme­stert és újdonsült minisztere­lnök-jelöltet, miért állította magáról két alkalommal is, hogy doktori címe van.

– Köszönjük, levet t ük, mert nem helyesen szerepelt – üzente lapunknak a politikus, amikor a Párbeszéd honlapján feltűnt doktori címről faggattuk. A főpolgárme­ster szerint azért nem csinálta meg a doktoriját, mert amikor be kellett volna fejeznie, akkor már két éve aktív politikus volt. – Így ért véget a tudományos karrierem – jegyezte meg.

Karácsony eg yik közeli kollégája azt is leszögezte, hogy a főpolgárme­ster sosem beszélt arról, hogy doktori fokozata vagy címe lenne. Szerinte nem a politikus követte el a hibát, hanem valamelyik munkatársa.

Sokszor hárítják a politikuso­k az efféle hibákat kollégáikr­a. Kiszelly Zoltán szerint fontos kérdés, hogy szándékosa­n vagy véletlenül tüntetett fel a politikus a saját önéletrajz­ában hamis képzettség­i adatokat.

– Velem is előfordul, hogy odarakják a nevem elé a doktori jelzőt a konferenci­aszervezők, és akkor szólnom kell, hogy vegyék le – jegyezte meg a Blikknek a politológu­s, aki szerint akkor lehet következmé­nye a dolognak, ha tudatosan ferdítette­k. – Ilyenkor azt szokták mondani a politikuso­k, hogy a programozó vagy a kabinetfőn­ök hibázott – hozta fel a leggyakori­bb védekezést a szakértő.

 ??  ?? Politikára váltott
A főpolgárme­ster szerint nem
szándékosa­n írta önéletrajz­ában, hogy doktori címe van
Politikára váltott A főpolgárme­ster szerint nem szándékosa­n írta önéletrajz­ában, hogy doktori címe van

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary